Címke: 2014-es költségvetés

  • Idén is támogatja Kolozsváron a magyar egyházakat a helyi tanács

    Több mint 2,6 millió lejt különített el az idei költségvetésben a Kolozsvári Helyi Tanács az egyházak számára. Épületfelújításra és állagmegőrzésre is jut pénz idén.

  • Nőtt a kulturális, oktatási és szociális programok keretösszege Kolozsváron

    Idén ismét növekszik Kolozsváron a kulturális, oktatási és szociális programokra fordítható keretösszeg, a tavalyi 3 millió lejről 4 millió 200 ezer lejre. Ez annak köszönhető, hogy a Kolozsvári Városi Tanács hétfői ülésén elfogadta Horváth Anna alpolgármester határozattervezetét.

  • Az államfő enged: kihirdeti a büdzsé törvényét

    Korábbi fenyegetései ellenére még a szerdai nap folyamán kihirdeti a jövő évi költségvetési törvényt az államfő. Ezt a miniszterelnök jelentette be, miután tárgyalt Daniel Chițoiu pénzügyminiszterrel együtt Traian Băsescuval az elnöki hivatalban.

  • Ha Băsescu elutasítja a büdzsét, nem nőnek a nyugdíjak és a bérek

    Nem igazítják jövőre az inflációhoz a nyugdíjakat és nem nőnek a közalkalmazottai bérek sem, ha Traian Băsescu államelnök megtagadja a 2014-es költésgvetési törvény kihirdetését – jelentette ki Victor Ponta kormányfő a Mediafax szerint.

  • Tíz százalékkal növelik a tanügy költségvetését

    Jövőre 10 százalékkal több pénzt kap a Tanügyminisztérium - döntött pénteken a tanügyért felelős bizottság. A tanügyminiszter, Remus Pricopie ezt úgy jelentette be, hogy "a tanárok 6 százalékot kértek a GDP-ből, de mit 13 százalékot adunk a költségvetésből" - írja az Agerpres hírügynökség.

  • Nem hagyják magukat a tanárok: tavasszal befagyasztják a tanévet

    Aláírásgyűjtésbe kezdtek a tanügyi szakszervezetek, hogy befagyasszák a tanévet – tájékoztatott a  rador.ro. Mivel a 2014-es költségvetéssel elégedetlenek az oktatási szakszervezetek, aláírásgyűjtést kezdeményzetek, melynek a lényege, hogy jövő tavasszal befagyasszák a tanévet. A tanügyi alkalmazottak egyebek mellett a bruttó hazai össztermék (GDP) 6 százalékát kérik az oktatás javára.

  • A portugál parlament előtt rendőrök tömege tüntet

    Több ezer szolgálaton kívüli rendőr, csendőr, határőr és börtönőr tüntetett csütörtök este Lisszabonban a portugál kormány szigorú megtakarítási politikája ellen. Az ország különböző részeiből buszokon érkezett demonstrálók a parlamenthez vonultak. A menetet a készültségi rendőrség kivezényelt egységei sikertelenül igyekeztek feltartóztatni.