Címke: Divers Egyesület

 • A Civil Szervezetek Vásárára készülnek Marosvásárhelyen

  Együtt a közösségért a mottója annak az egésznapos rendezvénysorozatnak, amelyet 15. alkalommal szerveznek meg szombaton, Marosvásárhely főterén.

 • Vincze Loránt: az etnikumközi párbeszéden és a kisebbségi jogok területén folyamatosan kell dolgozni

  A Divers Egyesület meghívásának eleget téve tartotta meg Identitáskeresés: a transzilvanizmustól az európai polgárig című előadását Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke a segesvári polgármesteri hivatalban. Az előadás az augusztus 18–21. között a segesvári citadellán megrendezett XIV. Pro Etnica Fesztivál tudományos-kulturális programjának része volt. Az előadást követő beszélgetés moderátora Koreck Mária, a Divers Egyesület elnöke volt.

   

 • Nagyadorjánban táboroznak a hátrányos helyzetű fiatalok

  Hátrányos helyzetű fiataloknak szervez személyiségfejlesztő tábort a Divers Egyesület három alkalommal Nagyadorjánban. Koreck Mária szervező, az egyesület vezetője azért tartja fontosnak a 16-17 éveseknek szánt foglalkozásokat, mert erre a korosztályra általában kevés figyelmet fordítanak a különböző intézmények, civil szervezetek.

   

 • Kéz a kézben magyarok, románok és cigányok

  A marosszentgyörgyi, különböző etnikumú és kultúrájú lakosság szociális integrációja, a kultúrák közötti kapcsolatok létesítése és fejlesztése a célja annak a "Hand in Hand" nevet viselő programnak, amelynek kezdeményezője a Gyulafehérvári Caritas.