Címke: Palmüra

 • Szárnyas rakétákkal támadta az orosz hadiflotta Palmüránál az Iszlám Államot

  Négy manőverező robotrepülőgéppel mért csapást az orosz haditengerészet az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet objektumaira a szíriai Palmüra közelében - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

   

 • A szíriai kormányerők visszafoglalták Palmürát

  Befejezték a Palmüra visszavételét célzó hadműveletet a szíriai kormánycsapatok az orosz légierő támogatása mellett - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy moszkvai sajtótájékoztatón.

 • Az Iszlám Állam teljesen aláaknázta Palmürát

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet újra robbanóanyagot szállít a közép-szíriai Palmürába azzal a céllal, hogy teljesen lerombolja az ott lévő műemlékeket, mielőtt feladnák a területet – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

 • Ádáz harc folyik Palmüráért

  Az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei újabb támadást indítottak a szíriai Palmüra város ellen és betörtek a lakónegyedekbe - közölte vasárnap az orosz hadsereg szíriai megbékélési központja. 

 • Az Iszlám Állam kivonult Palmürából

  Vasárnap hajnalban kivonultak Palmürából az Iszlám Állam dzsihádistái, akik az orosz légierő támadásai miatt alig egy napig tudták tartani a Szíria középső részén fekvő történelmi várost.

 • Ismét behatolt Palmürába az Iszlám Állam

  Az Iszlám Állam terrorszervezet ismét behatolt a szíriai Palmürába kilenc hónappal azután, hogy kiűzték őket az ősi városból. 

 • Tömegsírt találtak az Iszlám Államtól visszafoglalt Palmürában

  A szíriai kormánycsapatok legalább 65 holttestet találtak a tömegsírban. Valószínűleg a terroristák végeztek velük – közölte csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű emigráns szervezet.

 • Putyin: a szíriai hadműveletben bebizonyosodott az orosz fegyverek hatékonysága

  A szíriai hadművelet során látványosan bebizonyosodott az orosz fegyverek hatékonysága és minősége - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a fegyveres erők parancsnokai és hadiipari vezetők Szocsiban tartott tanácskozásán.

   

 • A robbanóanyagoktól tisztítják meg a visszafoglalt Palmürát

  A szíriai hadsereg aknakutatói elkezdték megtisztítani az Iszlám Állam által hátrahagyott robbanóanyagoktól a visszafoglalt Palmüra városát. A Russia Today arab tudósítója a helyszínre utazott, hogy kézikamerával is megmutassa a világnak a dzsihadisták hagyatékát.

 • Öt éven belül helyrehozhatók a károk Palmüra ókori műemlékein

  Néhány értékes műemlék valóban megsemmisült, az ókori romok nagy része azonban túlélte az iszlamisták elmúlt tíz hónapos uralmát Palmürában, amelyet vasárnap foglalt vissza a szíriai hadsereg az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettől - derült ki a világörökségi helyszínről készített legfrissebb felvételekből. Szakemberek szerint a károk helyreállításához öt évre lenne szükség. 

 • Behatoltak a szíriai kormányerők az IÁ által megszállt Palmürába?

  Behatoltak a szíriai kormányerők csütörtökön az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet által megszállva tartott ókori romvárosba, Palmürába - jelentette a szíriai állami televízió. Ellenzéki források cáfolták a hírt.

   

 • Műemléket lőttek ki az oroszok Palmürában

  Orosz harci gépek az elmúlt két napon a szíriai történelmi város, Palmüra környékén hajtottak végre légicsapásokat az Iszlám Állam (IÁ) állásai ellen, ezekről az akciókról az orosz védelmi minisztérium közleményt adott ki, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) ugyanakkor azt állította, hogy több halálos áldozata is van ezeknek a műveleteknek, és az oroszok kilőttek egy várromot.

 • Római kori templomot robbantott fel az Iszlám Állam

  Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet felrobbantott egy kétezer éves római kori templomot az UNESCO világörökségi listáján szereplő ókori szíriai romvárosban, Palmürában.

   

 • Szíria egyik legkiválóbb archeológusát ölte meg az Iszlám Állam

  Szíria egyik legkiválóbb archeológusát fejezték le kedden az Iszlám Állam dzsihadistái a kelet-szíriai Palmürában– erről a szíriai állami média és az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű emigráns ellenzéki csoport is beszámolt szerdán.