Címke: örménymagyarok

 • Az örmény nép tragédiájára emlékezett Borbély László Jerevánban

  Az örmény nép tragédiájának századik évfordulója alkalmából, az 1915-ös események áldozatainak tiszteletére felállított múzeumot és emlékművet látogatta és koszorúzta meg kedden Jerevánban Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke, aki a bizottság alelnökeivel együtt hivatalos látogatáson vett részt az örmény fővárosban.

 • Örmény ünnepre készülnek Gyergyószentmiklóson

  Háromnapos rendezvénysorozattal készülnek szeptember 4-6 között Gyergyószentmiklóson megünnepelni az örmény kultúrát, értékeket és hagyományokat. A Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Plébánia és a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület szervezésében összeállt program idén szórakoztatást és gasztronómiai kuriózumokat is tartalmaz.

 • Örmény emlékház várja a látogatókat Csíkszépvízen

  A csíkszépvízi örmény katolikus templom építésének 250. évfordulóját ünnepelték szombaton. A helyszínen 17. alkalommal összegyűlt örmény családok szentmisén és az örmény emlékház avatóján vettek részt a Budapest Zugló Örmény Kisebbségi Önkormányzat és a Csíkkörzeti Örmény–Magyar Szentháromság Alapítvány szervezésében.

 • Csíkszépvizen ünnepelnek az örmények szombaton

  Az örmény katolikus templom építésének 250. évfordulóját ünneplik Csíkszépvízen szombaton, tájékoztatott a Székelyhon. A Szentháromság Alapítvány 17. alkalommal szervez találkozót az Erdélyben szétszóródott örmény családoknak, ebből az alkalomból a szentmisét követően felavatják a nemrég felújított emlékházat is.