Címke: Aferim!

 • Ez a legjobb ötven 21. századi film a BFI szerint

  A British Film Institute hasznos toplistát állított össze, ami nem csak 2016-ot, hanem az utóbbi 16 évet fogja át.

 • Az Aferim!-re is lehet szavazni az Európai Filmakadémia oldalán

  Radu Jude Aferim! című filmje is bekerült az Európai Filmakadémia által közönségdíjra jelölt filmek közé. 

 • Gopo díjak: Az Aferim! 13 kategóriában a legjobb

  A bukaresti Nemzeti Színház adott otthont hétfő este a Gopo-gálának, amelyen már tíz éve a romániai filmszakma legrangosabb elismerésit osztják ki. Radu Jude filmje, az Aferim! gyakorlatilag minden fontos díjat megkapott: 13 Gopo-szobrocska került a fekete-fehér, történelmi film alkotóinak birtokába. Péter Hildát  a Box című filmben nyújtott alakításáért jelölték a díjra, de sajnos nem nyert. 

 • Megszavazták az Oscar-díjért induló román filmet

  Radu Jude Aferim! című nagyjátékfilmjét javasolja jelölésre Románia a 2016-os Oscar-díj legjobb külföldi film kategóriában. Az idén 14 romániai film versengett azért, hogy jelöltségre pályázhasson, a legtöbb szavazatot az Aferim! kapta.

 • Harmincegy román produkciót mutatnak be az idei TIFF-en

  Harmincegy román produkciót – 13 játékfilmet és 18 rövidfilmet - mutatnak be a TIFF nemzetközi filmfesztiválon – közölték hétfőn a május 29-június 7. között megrendezésre kerülő fesztivál szervezői.

 • Bukarestben két teltház tapsolt az Aferim!-nek

  Egymás után kétszer telt meg Bukarestben a Pro Cinema mozi 540 férőhelyes terme csütörtökön, az Aferim! című film bemutatóján. A fekete-fehér, 35 milliméteres filmszalagra forgatott kosztümös történelmi drámát hétvégén az ország több nagyvárosának filmszínházaiban vetítik, több alkotó jelenlétében.