Amirõl a ma szól

  • Bezsebelte mesés nyereményét a szerencsés galaci lottózó

    Jelentkezett kedden a 11 millió eurós nyereményért a vasárnapi sorsolás telitalálatos szelvényének galaci tulajdonosa, egy 50 év körüli férfi, aki azonban nem járult hozzá neve felfedéséhez – közölte a lottótársaság.

  • Ipsos: leváltanák a Fideszt, de elégedetlenek az ellenzékkel

    Az elmúlt egy hónapban lényegében nem változott a szavazói viselkedés, az Ipsos felmérése szerint a Fideszt a választókorú népesség 25, az MSZP-t 15 százaléka támogatja. A többség kormányváltást szeretne, de 62 százalék elégedetlen az ellenzékkel.

  • CFR: Nistor helyett Voiculeţ érkezik a dobogós Panduriitól

    Alig pár nappal a 2013-2014-es labdarúgó Liga 1 idényének kezdete előtt egyezett meg a Kolozsvári CFR 1907 a tavalyi bajnokság bromzérmesével Claudiu Voiculeţ átigazolásáról. A hírt egyelőre csak az eladó csapat közölte, a vasutasklub még tárgyal a játékos fizetéséről.

  • Dombokon túl – vetítés és beszélgetés Sepsiszentgyörgyön

    A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fovárosa program keretében július 17-én, szerdán a 2012-es, Cristian Mungiu által rendezett Dombokon túl (După dealuri) című filmet vetítik az Erzsébet parkban 21 óra 30 perctől. A filmet a Huszárik filmklub (Kónya Ádám Művelődési Ház) és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezésében vetítik, része a Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Fővárosa programnak.

  • Felvételi: az erdélyi magyar középiskolák toplistája

    A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Erdély legkeresettebb magyar tannyelvű középiskolája a kilencedik osztályba történő felvételi eredményei szerint: 9,45 volt az utolsó média, amellyel be lehetett kerülni a nagy múltú háromszéki iskola matematika-informatika osztályába.

  • A londoni bobbyk román kollégáik segítségét kérik

    Nagy-Britannia hatóságai romániai rendőröket kérnek Londonba, hogy segítsenek a romániai bűnözők lekapcsolásában, írja a Mediafax.

  • Tömeges elbocsátásokra készül a román vasút

    Összesen 2000 alkalmazottjától készül megválni a Román Vasúti Társaság (CFR) és 2500 alkalmazottjától a vállalat nemrégiben privatizált áruszállító részlege, a CFR Marfă – közölték a hírtelevíziók.

  • Nemzetközi Irodalmi Fesztivál lesz Zágrábban

    Az első Nemzetközi Irodalmi Fesztivált rendezik meg szeptember 5-től Zágrábban többek között Nádas Péter magyar, Claudio Magris olasz, Jaume Cabré katalán és Goce Szmilevszki macedón író részvételével.

  • Médiakampányt javasolnak a 112-es hívószám használatára

    Társadalmi célú hirdetésekben hívják fel a figyelmet az EU-s 112 sürgősségi hívószámra a romániai tévé- és rádióadók, ez az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) javaslata, írja a Mediafax.

  • Több mint négyszáz Picasso-művet loptak el a festő nevelt lányától

    Több mint négyszáz Picasso-művet loptak el két év alatt Catherine Hutin-Blaynak, a festőművész nevelt lányának a házából - állítja az örökös a Le Parisien című párizsi napilapnak adott interjúban. Az utóbbi évtizedek egyik legmerészebb lopássorozatára véletlenül derült fény két évvel ezelőtt, amikor az egyik képet eladásra kínálták az egyik párizsi galériában. 

  • Befellegzett a szakképesítés nélküli munkának a vendéglátásban

    Csak szakképzett alkalmazottak dolgozhatnak a vendéglátóiparban az Országos Turisztikai Hatóság legújabb rendelete szerint. A rendelet az éttermi konyhán dolgozókra, bárosokra, recepciósokra és szakácsokra vonatkozik, a turisztikai ügynökségeken pedig az alkalmazottak legalább felének kell szakképzettnek lennie.

  • Gratulált Romániának az IMF vezérigazgatója

    A túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséhez és a nemzetközi hitelezőkkel 2011-ben kötött hitelmegállapodás sikeres lezárásához gratulált a román hatóságoknak Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, aki hétfőn kezdte meg kétnapos látogatását Bukarestben.

  • Bejegyezték a Minority SafePack európai polgári kezdeményezést

    Bejegyezték hétfőn este az Európai Bizottságnál a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést – tájékoztatott kedden az RMDSZ sajtóirodája. Az uniós szabályozás értelmében az Európai Bizottságnak két hónap áll rendelkezésére, hogy döntsön a kezdeményezés regisztrációjáról.

  • Madrid bocsánatot kért a Snowden-hajsza miatt megváratott Moralestől

    Spanyolország hétfőn bocsánatot kért Bolíviától azért, mert a kémkedésért vádolt Edward Snowden amerikai informatikus utáni nemzetközi hajszában késleltette Evo Morales bolíviai elnök különgépét.

  • Premier Bukarestben: magyar légióst igazol a Dinamo

    Kovács Zoltán pótolja a Bukaresti Dinamo labdarúgócsapatánál a Standard Liege-hez távozó román válogatott kapust, Cristian Bălgrădeant.

  • Eltorlaszolták Kairóban az egyik Nílus-hídat Murszi-hívei

    Kairó utcáin a hatalomból eltávolított Mohamed Murszi elnök több tízezer támogatója gyűlt össze hétfő este. A rendőrség könnygázt vetett be a tüntetők ellen. A demonstrálók eltorlaszolták a Nílus egyik hídját és kövekkel dobálták a rendőröket - jelentette az al-Ahram című újság. Az utóbbi egy hét alatt ez volt az első olyan erőszakos incidens, amelyben Murszi-hívek is érintettek voltak.

  • Elfogták Z-40-t, a legkegyetlenebb mexikói drogkartell vezetőjét

    Elfogták Mexikóban az egyik legkegyetlenebb drogkereskedő szervezet, a Zeta vezetőjét - jelentette a helyi média. Miguel Angel Trevino Moralest - akit az amerikai kormányzat is köröztetett - a mexikói tengerészgyalogosok fogták el hétfőn, az amerikai határnál fekvő Nuevo Laredóban, két társával együtt.

  • A Fenerbahce 2015-ig nem játszhat európai kupában

    Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította a török Fenerbahce fellebbezését, amely így a következő két szezonban nem indulhat a nemzetközi kupasorozatokban.

  • Putyin: „karácsonyi ajándékként” kaptuk Snowdent az USA-tól

    Az Egyesült Államok lényegében maga tartóztatta fel Edward Snowdent Oroszország területén, aki abban a pillanatban elhagyja Seremetyjevót, amikor arra lehetősége lesz - közölte hétfőn Vlagyimir Putyin a Leningrádi területhez tartozó Gogland-szigeten.  Az orosz államfő ugyanakkor megjegyezte, hogy még nem tisztázódott a helyzet az amerikai informatikus körül.