Amirõl a ma szól

  • Guardiola explicit kérésére igazol Münchenbe Thiago Alcántara

    A Bajnokok Ligája-győztes, német bajnok, német kupagyőztes Bayern München labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Barcelona középpályását, a kétszeres U21-es Európa-bajnok Thiago Alcántarát.

  • Tour: a felbőszült Froome faképnél hagyta a spekuláló újságírókat

    Miután a doppingra terelődött a szó, dühösen kirohant egy hétfői sajtótájékoztatóról Chris Froome, a Tour de France kerékpáros körverseny brit éllovasa.

  • Kolozsvári bemelegítő a legfrissebb gólyáknak

    A Kolozsvári Magyar Diákszövetség augusztus 22-25. között második alkalommal szervezi meg a Gólya Nyáriegyetemet. A program célja a frissen felvételizett diákokkal megismertetni  a várost, az egyetemi helyszíneket, könyvtárakat, szórakozó helyeket, kulturális intézményeket. Emellett betekintést nyerhetnek a diákszervezetek mindennapjaiba, tájékoztatást szerezhetnek szabadidős és önkéntes tevékenységekről.

  • A Vatikán lesz a következő Torinói Könyvfesztivál díszvendége

    Területileg a világ egyik legkisebb állama, a Vatikán lesz a 2014-es Torinói Könyvfesztivál vendége. A Szentszék először lesz egy jelentős nemzetközi könyvkiállítás és -vásár főszereplője.

  • Relu Fenechiu karrierje: kiskirály, miniszter, vádlott

    Relu Fenechiu az első, hivatalában lévő miniszter, akit – első fokon – letöltendő börtönbüntetésre ítéltek. A közlekedési tárca élére történt kinevezése előtt a nemzeti liberális politikus a megyei „kiskirályok” egyik legismertebbje volt.

  • Milliárdokat költött vesztegetésre a brit GlaxoSmithKline Kínában

    Korrupció, "súlyos gazdasági bűncselekmények miatt" rendőrségi eljárás van folyamatban a GlaxoSmithKline (GSK) multinacionális gyógyszergyártó cég kínai vállalatának négy vezetője ellen. Az elmúlt hat évben állítólag 3 milliárd jüant (közel 4 millió eurót) fordítottak megvesztegetésre - tájékoztatott a közbiztonsági minisztérium hétfőn.

  • Rendkívül sikeres volt a Caritas idei önkéntes tábora

    Egy közel 100 fős önkéntes csapatnak sikerült a nyárádszeredai iskolát és óvodát átköltöztetni múlt héten az új épületbe a gyulafehérvári Caritas szervezetnek köszönhetően, akik idén is megszervezték önkéntes táborukat. A tábor szervezésébe aktívan bekapcsolódott a Nyárádszeredai Ifjúsági Szervezet is, az iskola mellett számos egyéb feladatot is elvégeztek a településen.

  • Életbiztosítással felérő titkokat rejtett el Edward Snowden

    Edward Snowden a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) felépítéséről és működéséről is rendelkezik titkos információkkal, de ezeket nem akarja nyilvánosságra hozni - mondta el az a brit újságíró, aki a Guardian című lap hasábjain hetekkel ezelőtt elsőként közölte a nemzetközi botrányt kiváltó kiszivárogtatásokat. Hozzátette: Snowden minden eshetőségre felkészült, és ha bármi történne vele, az általa birtokolt titkos információk rögtön nyilvánosságra kerülnének.

  • Ősi angol ritmusok Csíkban

    Csíksomlyótól Erzsébet királyné udvaráig kalauzolt vasárnap esti koncertjén a Custos Viol Consort, a The Early Folk Band pedig Robin Hood balladáját elevenítette fel lendületes műsorában. Ugyancsak vasárnap Csíksomlyó és Csíkdelne is bekapcsolódott vasárnap a Csíkszeredai Régizene Fesztivál rendezvényeinek sorába: a kegytemplom előtti téren térzenét adott a nagykárolyi Carmina Renascentia, a kolozsvári Erik Türk pedig a Szent János-templom orgonáját szólaltatta meg.

  • Szerdától lehet beiratkozni a középiskolába

    A nyolcadik osztályt végző diákok képességfelmérő vizsgáit követően az első, média szerinti számítógépes elosztásra kedden kerül sor, majd 17–26. között lehet iratkozni a kiválasztott középiskolába.

  • Ferenc pápa elítélte a nacionalista ideológiát

    Ferenc pápa a Castel Gandolfo-i pápai rezidencián mondta el a vasárnapi Úrangyala-imádságot (Angelus), ahol a lengyel-ukrán megbékélést szorgalmazta a volhíniai mészárlás 70. évfordulóján. Az egyházfő kijelentette, hogy a "nacionalista ideológia több tízezer áldozatot követelt és megsebezte a lengyelek és ukránok testvériségét".

     

  • Sörétes puskával ólálkodott egy férfi John Kerry bostoni házánál

    Őrizetbe vettek egy férfit helyi idő szerint vasárnap délután John Kerry amerikai külügyminiszter házánál, az egyesült államokbeli Bostonban.

  • Vízilabda: a görögökkel sem bírtak a Benedek-legények

    A magyar férfi vízilabda-válogatott egygólos vereséget szenvedett Görögország legjobbjaitól a Margitszigeten négy csapat részvételével megrendezett Vodafone Kupa vasárnapi zárónapján, s így a harmadik helyen végzett a tornán.

  • Csíkszereda nyerte a harmadik Székely Vágtát

    A csíkszeredai Márton Gréta nyerte az idei Székely Vágta döntőjét, Orszon nevű angol félvér lován. A pódium második fokára a kézdivásárhelyi Bódi Albert állhatott fel, aki Imán nevű arab telivér ménlovával ért célba. A harmadik helyezett szintén egy ifjú hölgy: a 18 éves, csíkszentkirályi André Mónika, aki Herceg nevű 8 éves szürke herélt lován vágtatott.       

  • Büntetőkkel nyerte Franciaország az U-20-as foci vb-t

    A törökországi U20-as labdarúgó-világbajnokság döntőjében Franciaország gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel 4–1-re legyőzte Uruguayt, az európai csapat először lett U20-as világbajnok. A bronzmérkőzésen Ghána 3–0-ra legyőzte Irakot, az ismét eredményes Ebenezer Assifuah hat találattal elhódította a gólkirályi címet.

  • Egy héten zajlik a Felvidék két legnagyobb magyar rendezvénye

    Csaknem egy időben, a jövő héten kezdődik és közel egy héten át zajlik a Felvidék két legnagyobb nyári ifjúsági rendezvénye a Gombaszögi Nyári Tábor és az I. Martosi Szabadegyetem.

  • Tour: Chris Froome lett a Mont Ventoux királya

    Chris Froome nyerte meg a Tour de France 15. szakaszát, amely a legendás hegyen, a Mont Ventoux-n ért véget. A sárga trikós brit ezzel tovább növelte előnyét az összetett versenyben.

  • Elvitték a hatos lottó főnyereményét, 11 millió eurót

    Valakire rámosolygott a szerencse vasárnap eset Galacon: mesés rekordösszeggel, 11 millió euróval (48,95 millió lejjel) lett gazdagabb, mert övé volt az egyetlen telitalálatos szelvény a hatos lottón. A nyertes számok: 22, 49, 18, 7, 47, 6.

  • Két szupersprinter is doppingtesztet bukott a hétvégén

    Pozitív doppingmintát adott egy ellenőrzésen Tyson Gay, az amerikaiak háromszoros világbajnok, országos rekorder sprintere. A napnak azonban nem volt vége, később kiderült, hogy a jamaicai Asafa Powell – akárcsak  Sherone Simpson – is megbukott egy doppingellenőrzésen.

     

  • Hétfőtől már nem közelítheti meg a római Colosseumot autóval

    A járművek fokozatos kitiltásával megkezdődik hétfőn Rómában a Colosseum körüli gyalogosövezet kiépítése, ezzel egy időben indul az ókori amfiteátrum restaurálása is. Szombat éjfél óta már tilos parkolni a Colosseum körüli utcákban. Ez az első lépés a május végén megválasztott főpolgármester, Ignazio Marino által ígért gyalogosövezet megteremtésére.