Amirõl a ma szól

  • Tenisz: Budapesten nyerte idei harmadik tornáját Simona Halep

    A harmadik helyen kiemelt román Simona Halep nyerte meg a 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben három szettben legyőzte az osztrák Yvonne Meusburgert.

     

  • Flashmob szélforgó alakban a Vásárhelyi Forgatagért

    "Álljunk össze szélforgóba!" - így toborozták a Vásárhelyi Forgatag szervezői a nyárutóra tervezett rendezvénysorozatot reklámozó villámcsődületre a résztvevőket. Akik vasárnap délutáni szunyókálás helyett eljöttek a Kultúrpalota elé, színes papírlapokat kaptak, krétarajzba álltak, és már kezdődhetett is a flashmob. És a felvétel, mert mindezt a Vásárhelyi Forgatag reklámklipjéhez is felhasználják.

  • A Firefox végzett az élen a böngészőteszten

    Egy átlagos, középkategóriás asztali számítógépen végezte el idei nagy böngészőtesztjét a Tom's Hardware. A 64 bites Windows 8 operációs rendszeren elvégzett tesztek szerint összességében a Firefox volt a legjobb

  • Megvannak a harmadik Székely Vágta döntősei

    Izgalmas küzdelem után a csíkszentkirályi André Mónika, a kézdivásárhelyi Bódi Albert, a sepsiszentgyörgyi Bagoly Szabolcs és a csíkszeredai Márton Gréta nyerte meg a harmadik Székely Vágta középdöntőjét.

  • Reneszánsz muzsika várban és bevásárlóközpontban

    Önfeledten játszó gyermekekkel, meglepett hétvégi bevásárlókkal találkozhattak a Csíkszeredai Régizene Fesztivál szombati napjának előadói. Az esti koncerteken a közönség pedig minőségi reneszánsz és barokk muzsikát kapott a fellépő együttesektől.

  • Horthyhoz hasonlította Orbánt a Huffington Post

    Orbán Viktor hozzáállása a lóháton bevonuló Horthy szimbolikáját idézi, a volt szocialista országok pedig lustaságból sírják vissza a szocializmust – idézte vasárnap John Feffer írását az Index. A Huffington Post rendszeres szerzője rövid elemzést és egy Charles Gatival készített interjút közölt a lap blogján.

  • Szigorítaná az érettségit a romániai lakosság többsége

    Elnéző a szülőkkel és diákokkal, de bíráló a tanárokkal szemben – ilyen a romániai közvélemény az IRES felmérése szerint, amelyet az érettségi lezártával készítettek egy 1148 tagú, felnőttekből álló mintán.

  • „Liviu Dragnea csalásra biztatott a referendumon”

    Önfeljelentést tett a korrupcióellenes ügyészségnél (DNA) az államfő leváltására kiírt tavalyi referendumon elkövetett csalásokkal kapcsolatban Valer Marian szenátor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt Szatmár megyei elnöke, akit májusban kizártak a PSD-ből

  • Migráció a parlamentben: nyertesek és vesztesek

    A tavaszi ülésszakban a törvényhozási testület 28 tagja – 24 képviselő és 4 szenátor – váltott pártot. Közülük 14 viszonylag tisztességesen járt el, mert jelenleg függetlenként tevékenykedik a parlamentben. A jelenség nyertese a kormányzó USL.

  • A Bukaresti Rapid nyerte a Liga 1-es osztályzót

    Hosszabbításban lőtt góllal nyerte meg 2-1-re a Bukaresti Rapid szombat este azt az osztályzó mérkőzést, amely arról volt hivatott dönteni, hogy a fővárosi vasutasok vagy a Concordia Chiajna indulhat a jövő héten kezdődő a labdarúgó Liga 1 2013-2014-es idényében.

  • Zenés utazások Sepsiszentgyörgyön

    Új programsorozat indult a Hang és szó évében, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program keretében. A Polgármesteri Hivatal Városimázs Irodája helyi zenészeket kért fel, hogy ezen a nyáron egy-egy spontán akció részeként, nem a megszokott koncerthelyszíneken lepjék meg a sepsiszentgyörgyieket egy kis zenei produkcióval. A Zene máshol programsorozat első részeként iskolákban, óvodákban léptek fel a helyi zenészek a gyerekek nagy örömére. Most pedig autóbuszokon találkozhatnak a sepsiszentgyörgyiek a zenészekkel, majd a Félszigeten is bemutatják a programot.

  • Politikusként is „futna egy távot” országáért Haile Gebrselassie

    Politikai pályára készül minden idők egyik legnagyobb hosszútávfutója, Haile Gebrselassie – adta hírül a Guardian. A 40 éves legenda sportkarrierje mellett sikeres üzleti birodalmat is épített Etiópiában, ahol ugyan évek óta 10 százalék feletti a gazdasági növekedés, de a szegénység mégis mindennapos.

  • Férfi vízilabda: kikapott a magyar csapat Montenegrótól

    A magyar vízilabda-válogatott háromgólos különbséggel kikapott szombaton a montenegrói együttestől a négy csapat részvételével zajló margitszigeti Vodafone Kupán, így vasárnap minden bizonnyal a torna második helyéért száll vízbe a görögök ellen.

     

  • Négy román állampolgár vesztette életét egy bordeaux-i balesetben

    Négy román és egy algériai állampolgár vesztette életét a franciaországi Bordeaux közelében szombat reggel, amikor egy kamion a személygépkocsijukra borult menet közben. 

  • Grüman: nem raktunk ki senkit a teremből Bálványosfürdőn

    Cáfolta Grüman Róbert Kovászna megyei RMDSZ-es tanácsos, hogy pénteken, a régiósításról tartott bálványosfürdői közvitán kirakta volna a teremből Ütő Gusztáv képzőművészt, EMNP-s politikust, aki egy "Székelyföld - Autonómia" feliratú táblával kívánt részt venni a rendezvényen.

  • Nagy pompával kezdődött el a III. Székely Vágta

    Háromszék legrangosabb éves eseményét, a Székely Vágtát szombaton, nagy pompával nyitották meg: a versenypályán díszmenetben lovagoltak végig a huszárok a Vágta saját lobogójával, a székely zászlóval, az 1848-as, az Európai Unió, valamint a résztvevő országok jelképeivel. Őket követték lovas kocsin a szervezők.

  • Francia vonatbaleset: megkezdődött az áldozatok azonosítása

    Egy vasúti váltó meghibásodása okozhatta a pénteki franciaországi vonatszerencsétlenséget, amelyben hatan meghaltak és harmincan megsérültek.

  • Készül Székelyföld háromkötetes története

    Több mint egy éve dolgozik egy erdélyi és magyarországi történészekből álló csoport Székelyföld történetének háromkötetesre tervezett kiadásán, 2014 végére megjelenik a könyv.

  • Továbbra sem gyakorolhatja hatásköreit Borboly

    Újabb 29 nappal eltiltotta a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Borboly Csabát a Hargita megye tanácselnöki hatáskörének gyakorlásától. Erről a politikus számolt be péntek este blogján.