Amirõl a ma szól

  • Médiapiac: Cristian Burcié lett az Adevărul Holding

    Cristian Burci megvásárolta Dinu Patriciutól az Adevărul Holding sajtótrösztöt. Az üzletembert ezt szerdán erősítette meg a paginademedia.ro portálnak.
  • A gyűlölet zenéjéből táplálkozik a fehér felsőbbrendűséget hirdető szubkultúra

    Az utóbbi években, különösen Barack Obama elnökké választása óta nőtt az Egyesült Államokban a szélsőjobboldali félkatonai szervezetek, milíciák és a fehérek felsőbbrendűségét hirdető szervezetek száma - mutatta ki a Southern Poverty Law Center nevű civil szervezet egyik felmérése. A The New York Times című lap által megkérdezett szakértők és illetékesek szerint azonban az ilyen ideológiákat követő amerikai mozgalmak manapság szétforgácsoltabbak, mint valaha.
  • Paralimpia 2012: szatmári bronz Magyarországnak

    Négy magyar versenyző is érmes helyen zárt a londoni paralimpia keddi versenynapján. Három medáliát vívásban szereztünk, Dani Gyöngyi ezüst-, míg Krajnyák Zsuzsa és Osváth Richárd bronzéremmel gazdagodott. Sors Tamás a 100 pillangó aranya után 400 gyorson második lett.
  • Ungureanu: megtisztelő a pécsi díszdoktori cím

    Megtisztelőnek tartja és elfogadja Mihai Razvan Ungureanu volt miniszterelnök a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvostudományi kara által felajánlott honoris causa doktori címet - jelentette ki a politikus keddi, az MTI-nek adott nyilatkozatában.
  • Băsescu: a jogállam intézményei állták a sarat

    „Azt kell közvetítenünk az EU tagállamainak kancelláriái felé, hogy a július-augusztusi politikai válság tulajdonképpen bizonyította a romániai jogállam alapintézményeinek szilárdságát" – számolta be a maszol.ro-nak az államfő diplomatáknak tartott keddi beszédéről Salamon Márton László szaloniki főkonzul.
  • Már jövőre bevezetik a differenciált érettségit?

    Az oktatási miniszter azt szeretné, ha már jövőre differenciált módon vizsgáznának a diákok az érettségin. Ezt Ecaterina Andronescu kedden is megerősítette a szenátus oktatási szakbizottságának ülésén, amelyen a honatyák megvitatták a javaslatot.
  • Egy látható város: művészet az utcán, tereken

    Még egy napig, vagyis szeptember 5-ével bezárólag lehet pályázni a kolozsvári AltArt alapítvány által meghirdetett, közterületek művészi megközelítését célzó programjára.
  • Egy nap késéssel megkezdte az ülésszakot a szenátus is

    Hosszas viták után sikerült megszavaznia kedden a szenátusnak a házbizottság összetételé, így a parlament felsőháza is megkezdhette az őszi ülésszakát, amely az utolsó ebben a választási ciklusban.
  • „Hétköznapi" székelyek támadják a Mont Blanc csúcsát

    A Mount Blanc Kezdőknek nevű expedíció hét kezdő és három tapasztalt helymászója szerdán reggel indítja a csúcstámadást, és reményeik szerint délelőtt elérik Európa legmagasabb, 4807 méter magas csúcsát.
  • Titus Corlăţean: Traian Băsescu inkább hazaüzent

    Nem a román külpolitikai irányát szabta meg, inkább hazaüzent a román diplomaták éves összejövetelén tartott keddi beszédében az államfő – állapította meg Titus Corlăţean külügyminiszter.
  • Évadnyitó előadás lesz a 10 című darab Iaşi-ban

    A Legjobb társulat díját és a Közönségdíjat is megnyerték Mangalián, a tizenötödik alakalommal megrendezett HOP – Ifjú Színészek Gáláján a BBTE Színház és Televízó Kara Magyar Színházi Intézetének friss végzősei. Bíró József osztálya a 10 című előadással nyerte el a Radu Afrim, Florin Fieroiu, Radu Macrinici, Virginia Mirea és Marius Rizea alkotta zsűri tetszését.
  • Vuelta: nőtt Rodriguez előnye az újabb hegyi szakaszon

    Az olasz Dario Cataldo nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 16., hétfői szakaszát, amelyen az összetettben élen álló spanyol Joaquim Rodriguez növelte előnyét.
  • A Juventus Torinóból erősít a kolozsvári CFR 1907

    A harmincszoros olasz bajnok Juventus Torino együttesétől érkezik a kolozsvári CFR 1907-hez Jorge Martinez. A 29 éves uruguayi középpályást egy évig vette kölcsönbe a vasutas gárda. Ioan Andone kedden kihirdette azt a 21 fős BL-keretet, amellyet bevethet a Manchester United, Sporting Braga és Galatasaray Isztambul ellen. 
  • IMAS: közel tíz százalékkal csökkent az USL népszerűsége

    A júniusi 66,7 százalékról 57,1 százalékra csökkent augusztusra a kormányzó Szociál-Liberális Szövetség (USL) népszerűsége az IMAS legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. A kedden közölt felmérés az Adevărul napilap megrendelésére készült.
  • Tamara nagynéni: jogerősen felmentették Năstasét

    Jogerősen felmentette hétfőn a legfelsőbb bíróság Adrian Năstase volt miniszterelnököt a „Tamara nagynéni" nevet viselő bűnvádi dossziéban megfogalmazott korrupciós vádak alól. Az ügyészek öt év szabadságvesztés kiszabását kérték a jelenleg is börtönbüntetését töltő politikusra.
  • A miniszter utánanéz a felsőcsertési engedélynek

    Rovana Plumb környezetvédelmi és erdészeti miniszter – a zöldek tiltakozása nyomán – hétfőn felszólította a környezetvédelmi őrség és a környezetvédelmi ügynökség országos szerveit, vizsgálják ki, milyen körülmények között kapta meg az illetékes hatóságoktól a környezetvédelmi engedélyt felsőcsertési aranybánya.
  • Újraélesztik a sepsiszentgyörgyi női kosárlabdát

     Újraélesztik a sepsiszentgyörgyi női kosárlabdát. A Sepsi SIC nevű új csapat az országos élvonalba tör, jelentették be a klub és a csapat vezetői hétfői sajtótájékoztatójukon.