Amirõl a ma szól

  • Füzes Oszkárnál is tiltakoztak a romániai örmények

    Petíciót adtak át Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövetnek a romániai örmények nemtetszésüket fejezve ki amiatt, hogy Magyarország átadta Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa meggyilkolása miatt életfogytiglanra ítélt azeri katonatisztet, Ramil Safarovot. Tiltakozó megmozdulásokról adtak hírt Ciprusról és Görögországból is.
  • Ki kíséri el a D csoportból Hollandiát a brazíliai foci-vb-re?

    Mind a román, mind pedig a magyar labdarúgóválogatott a második hely megszerzésére hajt a pénteken kezdődő 2014-es brazíliai világbajnokság európai kvalifikációs sorozatában, ugyanis Hollandia fölényét a D csoportban senki sem kérdőjelezi meg.
  • Édler András: törvényt sértett a biztosítási felügyelet

    A kötelező lakásbiztosítás ügyében hozott rendelete miatt feljelentette az Országos Biztosítási Felügyeletet (CSA) Édler András.
  • Igen, tessék! – mozgalom Marosvásárhelyen is

    A kolozsvári sikerből kiindulva a Bernády György Közművelődési Alapítvány kezdeményezte az Igen, tessék! Da, poftiți! mozgalom marosvásárhelyi elindítását.
  • Szülei holtteste alatt töltött 8 órát egy 4 éves kislány

    Három brit agyonlőtt holttestét találták meg egy autóban a Francia-Alpokban, ahol megöltek egy arra járó kerékpárost is. Egy nyolcéves kislány súlyos koponyasérüléssel feküdt a jármű közelében, míg egy másik, négyéves kislány szülei holtteste alatt töltött nyolc órát, de sértetlenül úszta meg a támadást. Egyelőre nem tudni, ki és miért ölhette meg a családot.
  • Pénzbüntetést szabtak ki a Greenpeace magyar aktivistájára

    Körülbelül 1200 lejnek megfelelő rubelnyi pénzbüntetést szabott ki csütörtökön egy moszkvai bíróság a Greenpeace egyik magyar aktivistájára, mert közreműködött a Gazprom orosz állami gázóriás elleni szerdai akcióban.
  • Reding bekopizta Tőkésnek a Winklernek írt választ

    Szóról szóra ugyanazt írta Tőkés Lászlónak is Viviane Reding, az Európai Bizottság alapjogi biztosa a Mikó-ügy kapcsán, mint tette azt Winkler Gyula és Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselőknek: bár az uniós végrehajtó testületnek nincs a kisebbségvédelemre vonatkozó jogköre, mindent elkövet annak érdekében, hogy a kisebbségi és egyházi jogok ne sérüljenek.
  • Torockó és Torockószentgyörgy a képzőművészetben

    Igényes, szemet gyönyörködtető és hiánypótló az a kötet, amely Torockó és Torockószentgyörgy képzőművészetre gyakorolt hatását szemlélteti a 19.század elejétől napjainkig.
  • A Los Langeles Lakers magyar centert igazolt

    Szerződést kötött Somogyi Gergellyel az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) emblematikus klubja, a Los Angeles Lakers, ám azt nem garantálják számára, hogy az október végén rajtoló szezonban szerepelni fog.
  • A kormánypártok kiszemelték Kövesi és Morar utódait

    Sajtóértesülések szerint az igazságügyi miniszter a kormánypártokkal való konzultáció után már kiszemelte azokat a személyeket, akiket a legfőbb ügyészség és a korrupcióellene ügyészség (DNA) élére javasol.
  • A DNA bűnvádi eljárást indított Dragnea ellen

    Bűnvádi eljárást indított az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára ellen. Az ügyészek azzal vádolják a Szociál-Liberális Szövetség (USL) országos kampány-koordinátorát, hogy  a július 29-i népszavazás alkalmával politikai befolyása latba vetésével szavazásra kényszerítette az állampolgárokat.
  • Megemlékeztek az 1972-es Müncheni Mészárlás áldozatairól

    Megemlékezéseket tartottak szerdán Münchenben az 1972-es nyári olimpián izraeli sportolók ellen elkövetett túszejtő merénylet áldozatairól. A központi rendezvényen Horst Seehofer bajor miniszterelnök hangsúlyozta: a negyven éve történt támadás elkövetői az egész demokratikus világra rontottak rá.
  • Isten és Jeruzsálem is szerepel Obamáék programjában

    A párt hivatalos elnökjelöltjévé választotta helyi idő szerint szerda éjjel Barack Obamát az amerikai demokraták Charlotte-ban tartott országos konvenciója. Választási platformjukat megváltoztatva visszavették a pártdokumentumba az Istenre való hivatkozást, valamint annak kinyilatkoztatását, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa.
  • Díszdoktorává avatná Ungureanut a pécsi egyetem

    A Pécsi Tudományegyetem orvostudományi karának dékánja honoris causa doktorrá avatná Mihai Răzvan Ungureanu volt román miniszterelnököt - adta hírül a Pécsi Újság.hu hétfőn.
  • Barack Obama elnök számba vette Izsák pusztításait

    Barack Obama amerikai elnök hétfőn felkereste Louisiana államot, hogy megszemlélje az Isaac trópusi vihar utáni helyzetet és hogy demonstrálja: kormánya időben lépett fel a nagyobb katasztrófa megelőzése érdekében.
  • Szeptember 21-én kezdődik a Tóásó-ügy érdemi tárgyalása

    Szeptember 21-én kezdődik Bolíviában a terrorista összeesküvéssel vádolt Tóásó Előd ügyében az érdemi tárgyalási szakasz. Marcelo Soza ügyész közölte, hogy e hét pénteken hallgatják meg azt a 12 személyt, akik közül kiválasztják az ügyben eljáró öttagú bírói tanács három ülnökét a két - már kijelölt - hivatásos bíró mellé.
  • Viviane Reding: Romániával nincs kompromisszum

    Az Európai Bizottság a jelenlegi pénzügyi válságban nem hajlandó semmilyen kompromisszumra sem Magyarországgal, sem Románia – jelentette ki az euractiv.it portálnak adott interjúban Viviane Reding.
  • Serkisian Szeván Simon: naiv volt a magyar kormány

    Serkisian Szeván Simon, az Országos Örmény Önkormányzat elnöke szerint Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadatása ügyében a magyar kormány nem volt rosszhiszemű, semmi ok ennek feltételezésre, de rendkívül naiv és szakmaiatlan volt.