Amirõl a ma szól

  • Csökkennek a kormány gazdasági elvárásai

    A kormány csökkenti az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését, amelyet az eredetileg tervezett 1,5 százalékról 1,2 százalékra mérsékel - derül ki a kabinet költségvetés-kiigazítási tervezetéből.
  • Palota- és kastélykiárusítások Olaszországban

    Az állami tulajdonban levő ingatlanok eladása is részét képzi az olasz kormány adósságcsökkentő programjának. Közel 350 nagy értékű ingatlant kínálnak a nemzetközi piacon.
  • Szilágyság fiatalos dallamai megszólalnak

    Péntektől vasárnapig hatodik alkalommal rendezik meg Szilágysomlyón a Youth Fest nevű ifjúsági zenei fesztivált.
  • Ki sajátította ki az alkotmánybíróság jogkörét?

    Rendkívüli ülés összehívását kéri Augustin Zegrean alkotmánybírósági elnöktől a taláros testület egyik tagja, Tudorel Toader azt tisztázandó, hogy ki és milyen felhatalmazással küldött hibaigazítást a Hivatalos Közlönyhöz a július 29-i népszavazás ügyében hozott korábbi döntéshez.
  • Kárpátalján hivatalos státust kapott a magyar nyelv

    Miután Viktor Janukovics ukrán elnök mégis aláírta szerdán a nyelvtörvényt, annak értelmében az ukrán marad az ország hivatalos nyelve, de a kisebbségek hivatalosan is használhatják anyanyelvüket, ha arányuk eléri a 10 százalékot egy közigazgatási egységen belül, mint Kárpátalján a magyaroké.
  • Katasztrofális szárazság sújtja Romániát

    Katasztrofális szárazság sújtja Romániát, a Mezőgazdasági és Falufejlesztési Minisztérium illetékeseinek pedig még arról sincsen fogalmuk, hogy országos szinten mekkora területen károsodott, illetve ment tönkre a termés, mennyire becsülhető az okozott kár.
  • Disney a válságban is virágzik

    Talán nehéz anyagi helyzetüket akarták feledni az emberek az elmúlt hónapokban, erre utal, hogy a Walt Disney Co. minden nagy divíziója jól teljesített a vállalat üzleti évének június 30-án végződött harmadik negyedében - írja a napi.hu.
  • Kína és Észak-Korea közös bányászatba kezd

    Egy aranybánya és két vasércbánya közös működtetéséről állapodtak meg Kína és Észak-Korea illetékesei - derült ki az Észak-Koreai pekingi kirendeltségének honlapján csütörtökön megjelentetett kínai nyelvű tájékoztatásból.
  • Kettős győzelemmel a BL-csoportkör kapujában a CFR

    Kettős győzelemmel jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája play-off-jába a kolozsvári CFR 1907, miután Kapetanosz és Sougou góljaival 2-1-re Liberecben is diadalmaskodott a Slovan Liberec csapata fölött. A vasutasok pénteken tudják meg, hogy ki lesz következő ellenfelük.
  • Bányavakság a vásárhelyi színpadon

    Ősbemutatóra készül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Mikós Társulata augusztus 13-án a kisteremben este fél nyolckor Székely Csaba Bányavakság című darabjával.
  • Szándékosan hibázott a belügyi államtitkár?

    Az ügyészség bűnvádi eljárást indított közérdek ellen elkövetett hivatali visszaélés gyanújával a belügyminisztérium egyik államtitkára ellen a Traian Băsescu államfő leváltásáról szóló népszavazás ügyében - közölte szerdán a legfőbb ügyészség.
  • Román rendőrök Hajdúszoboszlón, magyarok a Pádison

    Augusztus 30-ig ismét közösen járőröznek Hajdószoboszlón a nyári turistaszezon legforgalmasabb időszakában a magyar és a román rendőrök. Ugyanebben az időszakban magyar rendőrök jenenek majd meg a Pádis-fennsíkon.
  • Rövid időn belül nem lesz Schengen-csatlakozás

    Kevés esélyt lát a schengeni övezethez való csatlakozásra Marian Titulescu. A belügyminisztérium Schengen-felelőse az RFI-nek adott interjúban elsősorban a hollandiai belpolitikai helyzettel magyarázta késedelmet. 
  • A román rendőrség szerint nem Mantát vették őrizetbe Dominikán

    A román rendőrség szerdán közleményben tudatta: nem a korrupció gyanújával körözött Codruţ Alexandru Martát, az adóhatóság volt elnöke kabinetfőnökét vették őrizetbe a Dominikai Köztársaság hatóságai.
  • Elindult a Mikó-ügy honlapja

    Átfogó, pontos és hiteles információforrásként jött létre a www.13020.ro honlap, amelyen összegyűjtve megtalálhatók az elmúlt időszak történései a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítási kísérletéről és az Ingatlan-visszaszolgáltatási Bizottság tagjait érintő, igazságtalan bírósági ítéletről.
  • Három éven belül jöhet a második francia recesszió

    A pénzintézet előrejelzése szerint a harmadik negyedévben 0,1 százalékkal csökken a GDP, a második negyedévre is ugyanezt jelezte előre a jegybank. Az első negyedévben stagnált a gazdaság.
  • Szekszárdi gitárkoncert Kolozsváron

    Kolozsvárra érkezik szerdán a Szekszárdi Gitárkvartett, amely 18 órai kezdettel ad reneszánsz, barokk, klasszikus, romantikus és kortárs zenei koncertet a Bocskai tér 15. szám alatt.
  • Szuperszámítógép Marosvásárhelynek

    Nagyobb lendülettel indult neki Marosvásárhely önkormányzata az Orvosi Informatika és Kutatóvárosnak elnevezett ipari telep "beüzemelésének". A részvénytársaság számára Kelet Európában még nem használt nagyteljesítményű számítógépet terveznek megvásárolni. A keddi nap folyamán rendkívüli tanácsülést tartottak, ahol törvényes mederbe terelték az Orvosi Informatika és Kutatóváros részvénytársaság bejegyzését.
  • Mona Pivniceru a miniszterséget választaná

    Lemondott a Legfelsőbb Bírói Tanácsban (CSM) betöltött tisztségéről Mona Pivniceru annak érdekében, hogy az összeférhetetlenség feloldásával elfoglalhassa az igazságügyi miniszteri tisztséget a Ponta-kabinetben.
  • Victor Ponta lefújta a „mini-népszámlálást”

    Lefújta a „mini-népszámlálást” Victor Ponta a kedd kormányülésen. A miniszterelnök azzal indokolta döntését, hogy Traian Băsescu felfüggesztett államfő felhívására nagyon sokan bojkottálnák az adatgyűjtést és ekként a „mini-népszámlálás” nem fedné a valós helyzetet.