Amirõl a ma szól

  • Tőkés: jogfosztottság helyett önrendelkezést!

    A zord időjárási körülmények ellenére mintegy háromszázan ünnepeltek 2013. március 15-én az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) képviselőivel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott nagyváradi megemlékezésen, Szacsvay Imre mártír jegyző Körös-parti szobránál.
  • A szentgyörgyiek több mint fele kifizette az adót

    Jó adófizetőnek bizonyulnak a sepsiszentgyörgyiek. A háromszéki megyeszékhely alpolgármestere Sztakics Éva a maszol.ro-nak elmondta: a magánszemélyek 75 százalékban már befizették a közkasszába az épületek és területek adóját, a járművek adóját is 60 százalékban törlesztették.
  • Idén már biztos nem lesz „különalkus” kisebbségi törvény

    Ebben az ülésszakban már nem kerül a parlament plénuma elé a Nemzeti Kisebbségek Tanácsa és a kisebbségekkel foglalkozó kormányzati hatóság jogköreit szabályozó törvénytervezet. A jogszabályt a nemzeti kisebbségek frakciója szerette volna elfogadtatni a kisebbségi törvény helyett, miután különalkut kötött a kormányszó Szociál-Liberális Szövetséggel.
  • Dzsudzsák szerint Petrescu érkezésével feljavult a Dinamo játéka

    Dzsudzsák Balázs szerint egyértelmű, hogy csapata, a Dinamo Moszkva az új edzőnek, az augusztusban kinevezett Dan Petrescunak köszönheti folyamatosan javuló eredményeit.
  • Messi 86 gólos világcsúcsot állított fel

    A spanyol bajnokság 15. fordulójában a Barcelona idegenben 2-1-re verte a Betist: A mérkőzés azért marad inkább emlékezetes, mert az argentin Lionel Messi duplázott, amivel megdöntötte Gerd Müller 85 gólos rekordját és új 86 gólos világcsúcsot állított fel.
  • Magyarország lehet a román betegek eldorádója

    Októbertől lép hatályba az Európai Uniónak a 24-es irányelve, amely lehetővé teszi, hogy a betegek a biztosítás helye szerinti országukban kérvényezzék a külföldön igénybe vett egészségügyi ellátás költségeinek megtérítését olyan mértékben, mint amennyibe a biztosítás helye szerinti országban került volna - írta szerdán az Evenimentul Zilei.
  • Hol keverik lóhússal a marhahúst?

    Nagy-Britannia és Franciaország után Svédországot is elérte a lóhúsbotrány: visszavonták a megrendelői raktárakból azokat a marhahúsosként megjelölt készítményeit, amelyek lóhúst tartalmaznak. A svéd közszolgálati média péntek este azt jelentette, hogy a 30-100 százalékban kevert húst román vágóhídon állították elő.
  • Kezdődnek a Magyar Filmnapok Kolozsváron

    Magyar Filmnapok kezdődnek ma, csütörtökön este 7-től a kolozsvári TIFF-házban (Egyetem utca 6 szám). A Bukaresti Magyar Kulturális Intézet által szervezett, vasárnap estig tartó rendezvénysorozaton a legendás Final cut-tól kezdve Sapientiás diákok filmjein keresztül az Üvegtigris 3-ig széles a kínálat. A filmeket románra feliratozzák.
  • Bayer Zsolt is részt vesz az autonómiatüntetésen?

    „Ha ideje megengedi", akkor Bayer Zsolt, a magyarországi Békemenet egyik szervezője is részt vesz a Marosvásárhelyre tervezett március 10-i autonómiatüntetésen.
  • Megrongálták a csíksomlyói Jézus-hágó kőkeresztjeit

    Az elmúlt napokban megrongálták a csíksomlyói kegytemplomhoz tartozó Jézus-hágónak nevezett keresztutat, Európa egyik leghíresebb szabadtéri keresztútját – tájákoztatott Urbán Erik csíksomlyói kegyhelyigazgató.
  • Több száz román állampolgár a hó foglya Magyarországon

    Legkevesebb hat, romániai utasokat szállító autóbusz vesztegel ezekben az órákban is az M1-es és az M7-es lezárt magyarországi autópályán – tájékoztatott péntek este a román külügyminisztérium. A tárca számításai szerint több szász román állampolgár maradt a hó foglya Magyarországon.
  • Olasz kormányalakítás: Bersani sarokba szorította magát

    A kormányalakítással megbízott Pierluigi Bersani, a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára pénteken számol be Giorgio Napolitano államfőnek a pártokkal még mindig zajló konzultációi eredményeiről. Bersani vagy titkos háttérmegbeszéléseket folytat vagy blöfföl - értékelte az olasz sajtó az új római kormány felállításával március 22-én megbízott Bersani eddigi munkáját.
  • Navracsics: Reding „kiszúrta" magának Magyarországot

    Viviane Reding uniós igazságügyi biztos részrehajló Magyarországgal szemben – jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, Budapesten újságírók előtt. A biztos politikai szerepet vállal, amikor egy tagországot „kiszúr” magának, pedig Magyarország ugyanolyan jogokkal bír, mint az unió többi tagállama – hangsúlyozta a miniszter, miután részt vett a Magyar Országos Közjegyzői Kamara konferenciáján.
  • Márkarangsorolás: még mindig a Coca Cola a legértékesebb

    Az amerikai Interbrand Corp. tanácsadó vállalat 2012 Best Global Brands globális márkarangsorában nem történt helycsere a lista élén, változatlanul a Coca-Cola az első, lejjebb azonban már nagyobb volt a mozgás.
  • Az amerikai légierő figyelte a Mikulást

    Izzottak a telefonvonalak a Colorado állambeli Peterson légitámaszponton, ahol a hagyományokhoz híven az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) önkéntesei idén is nyomon követik a Mikulást, aki az angolszász szokások szerint karácsonykor az ajándékokat hozza a gyerekeknek. A Facebookon 1,2 millióan, a Twitteren több mint százezren kapnak helyzetjelentést.
  • Az új év első felnőttmeséje Nagyváradon

    A Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese ebben az évben először Fekete Sáfrán című előadásával lép színpadra székhelyén. A Fekete Sáfrán egy felnőtteknek szóló mese. Egy történet arról, hogy az ember életének fontos pillanataiban választások elé kerül, e helyzetekben a megszületett döntés lehet jó vagy rossz, de ha nem jó, akkor a döntéssel járó próbatételeket ki kell állni és a sorssal szembe kell nézni, hogy az igazság győzedelmeskedhessen.