Amirõl a ma szól

  • Kilencmeccses eltiltást kapott a „gyilkos" Cadú

    Kilenc fordulóra függesztette fel a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) fegyelmi bizottsága csütörtökön délután Ricardo Cadút, a Kolozsvári CFR 1907 csapatkapitányát azért a durva szabálytalankodásért, amelynek következményeként Zsivko Milanov, az FC Vaslui labdarúgója elvesztette öt fogát.
  • Érdekcsoportok állnak a Tóásó-ügy mögött Soza szerint

    Periratok eltűnéséről, hamis bizonyítékok kreálásáról, a bolíviai kormányzaton belüli érdekcsoportokról, a Tóásó Előd és további 38 személy ellen „terrorista összeesküvés" miatt indított per összekuszálódott szálairól beszél Marcelo Soza főügyész azon a hangfelvételen, amelyet La Pazban hozott nyilvánosságra egy bolíviai ellenzéki szenátor, és amely szerint a Rózsa Flores Eduardo és társai ellen végrehajtott akció során a kommandó egyik tagja vitt a helyszínre egy revolvert.
  • Ismét bírálják a Székelység története című kézikönyvet

    Hétfői számában újabb cikkben bírálta az Adevărul című lap a Székelység története című iskolai kézikönyvet, amelyet szeptember óta használnak segédeszközként az azonos nevű választható tantárgy oktatásához a székelyföldi általános iskolák felső tagozatán.
  • Victor Ponta csökkentené az államfő szerepét

    Alkotmánymódosítással csökkentené a mindenkori államfő belpolitikai szerepét Victor Ponta választási győzelme esetén egy vasárnapi osztrák lapnak adott interjúja szerint.
  • Március elsején reggel nem büntetnek, ha nincs matrica

    Nem büntetnek március elsején nulla órától délelőtt tíz óráig a rendőrök az útadó kifizetését igazoló matrica hiányáért Romániában – adta hírül csütörtöki közleményében az Országos Útügyi Igazgatóság. 
  • Ponta nem ismeri a marosvásárhelyi petíciót

    Victor Ponta miniszterelnök kedden újságírói kérdésre válaszolva reagálva azt mondta: nem ismeri a marosvásárhelyi tüntetésen elfogadott petíciót. A parlament folyosóján nyilatkozó kormányfő a Duna Televízió riporterének mondta ezt, aki azt kérdezte: mit válaszol a székelyeknek a Marosvásárhelyen elfogadott beadványukra?
  • Feltörték a Communitas Alapítvány honlapját

    "Biztonsági intézkedéseink ellenére a Communitas Alapítvány honlapját 2013. március 21-én éjszaka feltörték. A problémát kiküszöböltük, pályázóink adatai biztonságban vannak" – adja hírül a Communitas Alapítvány honlapján.
  • Velence nem akar Európa kulturális fővárosa lenni

    Velence polgármestere visszaléptetné városát az Európa kulturális fővárosa címre jelöléstől. A lagúnák városa eredetileg a 2019-es évre pályázott erre. Mint ismeretes, a 2020-as romániai jelölésért ádáz harc folyik több nagyváros - Kolozsvár, Temesvár, Iasi, Arad - között.
  • Vádat emeltek a coloradói mészáros ellen

    Gyilkosság és gyilkossági kísérlet többrendbeli elkövetésével vádolták meg hétfőn James Holmest, a közelmúltbeli coloradói mészárlás feltételezett elkövetőjét.
    Holmes 10 nappal ezelőtt egy moziban lövöldözött, amelynek következtében 12 ember meghalt, további 58 pedig megsebesült.
  • Halálra ítélték Egyiptomban a Mohamed-film készítőit

    Halálra ítélték Egyiptomban szerdán azt az amerikai férfit és hét állítólagos, egyiptomi kopt segítőjét, aki felelős a muzulmán világot szeptemberben feldühítő, iszlámgyalázó film készítéséért.
  • László Attila nem tud szívből örülni a mandátumának

    „Nem tudok szívből örülni ennek a mandátumnak. Ez egy olyan választási rendszer, amely most engem részesített előnyben, de számos értékes embernek nem sikerült bekerülnie a parlamentbe" – nyilatkozta a maszol.ro-nak László Attila szenátorjelölt röviddel azután, hogy kiderült: sikerült bekerülnie a parlamentbe.
  • Marosvásárhelyen is megemlékeztek a madéfalvi veszedelemről

    A 249 évvel ezelőtti székelyföldi tragikus eseményekre emlékeztek hétfőn este Marosvásárhelyen a Székely Nemzeti Tanács marosszéki szervezetének rendezésében, a Kultúrpalota kistermében.
  • SZNT: a közösség akaratának kell kirajzolnia a Székelyföld határait

    A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) vasárnap közleményben tudatta, hogy a közösség akarata által kirajzolt Székelyföld számára kéri az önálló közigazgatási régió státust.
  • Március elsején reggel nem büntetnek, ha nincs matrica

    Nem büntetnek március elsején nulla órától délelőtt tíz óráig a rendőrök az útadó kifizetését igazoló matrica hiányáért Romániában – adta hírül csütörtöki közleményében az Országos Útügyi Igazgatóság. 
  • Malajziai Nagydíj - Vettel indulhat az első rajtkockából

    A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája nyerte a Forma-1-es Malajziai Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő indulhat az élről.
  • A németek Orbán túlkapásaival vezetik a jó útra gyerekeiket

    Újabb kisfilmet készített az NDR csatorna a német gyerekek számára a magyarországi viszonyok bemutatása céljából. Ebben Orbán Viktor animált figuraként az irodájában ugrándozva beszél a magyar sajtószabadságról, majd kesztyűbábként, utoljára ajándékcsomagokkal és pezsgősüveggel látható szívecskés esőben értékeli a helyzetet.
  • „Nem” a PET-országra: hulladékelnyelő gépek az áruházakban

    A PET és alumíniumcsomagolásokat külön erre a célra felszerelt készülékekbe lehet majd gyűjteni a nagy üzletláncok kialakított helyszínein. Azok, akik így szabadulnak meg a hulladékoktól darabonként 5 bani értékű ajándékutalvány kapnak, ezt vásárláskor válthatják be.
  • AI: Párizs állítsa le a romatelepek felszámolását

    A romatelepek erőltetett felszámolásának leállítására kéri a francia államot az Amnesty International (AI). A nemzetközi emberi jogi szervezet sajnálatosnak tartja, hogy a gyakorlat "riasztó ritmusban" folytatódik annak ellenére, hogy Franciaországban új, baloldali kormány alakult.