Amirõl a ma szól

  • Balog: nem hallják a szavunkat, HÖOK: a kormány mellébeszél

    Megszakadtak a tárgyalások a kormány és a felsőoktatási hallgatók között kedd kora délután. Az emberi erőforrások minisztere az alig egy órás, budapesti egyeztetés után újságíróknak azt mondta, hogy "a hallgatók egyelőre nem hallják a kormány szavát". Másfelől Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke úgy fogalmazott a kudarcba fulladt tárgyalás után, hogy a kormány semmire sem adott választ, kitérő, mellébeszélő monológot hallhattak, aminek sok esetben köze sem volt az adott kérdéshez.
  • Drágulnak a sugásfürdői szolgáltatások

    Január másodikától drágulnak a sepsiszentgyörgyi és sugásfürdői szabadidős központok belépői, februártól többe kerül a közszállítás is. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat idei utolsó ülésén arról döntött, hogy új beléptető- és bérletrendszert léptet életbe az uszodánál és a sugásfürdői sípályáknál.
  • A Siculicidium áldozataira emlékeztek Madéfalván

    A madéfalvi veszedelem áldozataira emlékeztek a tragikus esemény 249. évfordulóján, hétfőn Madéfalván.
  • Kitiltottak egy zenekritikust a milánói Scalából

    Az olasz operavilágban és a sajtóban is széles visszhangot kapott a milánói Scala és a Corriere della Sera vitája, mely az újság zenekritikusának az operaszínházból való kizárásához vezetett.
  • Pistorius-ügy: a sportoló elutazhat külföldi versenyekre

    Oscar Pistorius, a barátnője megölésével vádolt, mozgássérült sztársportoló bizonyos feltételekkel elhagyhatja Dél-Afrikát, hogy nemzetközi versenyeken induljon – így döntött csütörtökön Pistorius beadványa nyomán egy dél-afrikai bíróság.
  • Megszavazták Hargita megye költségvetését

    Hargita Megye Tanácsának áprilisi soros ülésén a fő téma az idei költségvetés elfogadása volt, de ennek megtárgyalása előtt a mintagazdaságokat fenntartó gazdákat díjazták és méltatták példaértékű munkájukat.
  • Özönvíz előtt és Gardénia a temesvári színházban

    Ünnepi hangulatban várja temesvári közönséget a Csiky Gergely Állami Magyar Színház. A szokásos műsor mellett gyerekelőadások, meghívott produkció, és egy bemutató is színesíti a műsort.
  • Megbénult a hótól Ukrajna nyugati része

    Hóvihar tombol Ukrajna nyugati részén, a főváros, Kijev forgalma péntek délutánra szinte teljesen megbénult, a belvárosban több kilométeres dugók alakultak ki.
  • Obama szerint alkotmányos az azonos neműek házassága

    Az amerikai legfelsőbb bíróság számára az Egyesült Államok alkotmánya szilárd alapot jelent annak megállapításához, hogy az azonos nemű házaspárokat ugyanolyan jogok illetik meg, mint a különneműeket - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
  • Batthyáneum: a külügy szerint csak a késést bírságolták

    A román külügyminisztérium szerint nem a tulajdonhoz való jog megsértéséről, hanem a panaszosnak okozott hosszasan elhúzódó bizonytalansági állapotról szól az az ítélet, amelyben az Emberi Jogok Európai Bírósága a gyulafehérvári Batthyáneum visszaszolgáltatása ügyében elmarasztalta Romániát.
  • Gazdasági konferencia: Románia ketyegő bomba

    A Romániai Magyar Üzleti Egyesület (RMÜE) pénteken Marosvásárhelyen szervezett gazdasági konferenciát, melyen elsőként Borbély László parlamenti képviselő, volt fejlesztési, illetve környezetvédelmi miniszter tartott előadást A romániai egyetemi diákság reményei, az oktatási rendszer piackonformitása és jövőképe címmel.
  • A romaintegrációs projektekről számolt be Smaranda Enache

    „Ne a saját mércénket állítsuk fel, amikor a romákról esik szó, ne a magunk igényeit és elvárásait hasonlítsuk az övékéhez, inkább próbáljuk elképzelni, milyen lehet szegénynek lenni, úgy tekinteni a holnapra, hogy nincs mit enni, nincs mivel fűteni” – mondta Smaranda Enache a szerdai sajtótájékoztatóján az újságíróknak, akik azt a kérdést tették fel neki, vajon a romák akarnak-e változást a saját életükben.
  • Vitatják Markó kijelentéseit a marosvásárhelyi RMDSZ-elnökök

    Sérelmezik a marosvásárhelyi RMDSZ körzeti szervezeteinek vezetői Markó Béla szenátornak a Szövetségi Képviselők Tanácsa legutóbbi ülésén elhangzott kijelentését: „Ahol jók az eredmények, ott elismerjük a munkát, ahol pedig olyan rossz mint Marosvásárhelyen, ott a városi RMDSZ-nek mennie kell már tegnaptól és nem holnaptól!"
  • Mostarban felrobbantottak egy katonai emlékművet

    Ismeretlen tettesek felrobbantották hétfőre virradóra Mostarban a boszniai háborúban elesett katonáknak állított emlékművet - közölte a belügyminisztérium.
  • Bartók Béla és Liszt Ferenc mint szlovák zeneszerzők

    Bartók Béla szlovák volt, Lisztnek szlovák felmenői voltak, Brahms magyar táncait tévesen hívják magyar táncoknak, mert az a cigányzene hagyományain alapul, és közelebb áll a roma, mint a magyar kultúrához. – mindez Athénban hangzott el, a Szlovákia megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett koncerten.
  • Orbán és kormánya ellen tüntetett az ellenzék Gyulán

    Orbán Viktor magyar miniszterelnök és kormánya ellen tüntettek a magyar ellenzéki pártok kedden Gyulán, ahol a Fidesz-KDNP-frakciószövetség háromnapos ülést tart. A demonstrálók tízpontos petíciót adtak át a megbeszélés helyszínén, az Erkel Hotelben.