Amirõl a ma szól

  • Több tucat járattal bővül a CFR menetrendje

    A Román Vasúttársaság (CFR) új menetrendje december 9-én lép érvénybe, és 2013 decemberéig lesz érvényes. Eszerint 1378 vonatjárat, vagyis a 2011–2012-es időszakhoz képest 60-al több járat közlekedik majd Romániában.
  • Németország kiáll Izrael biztonsága mellett

    Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök berlini látogatása előtt öt nappal Angela Merkel német kancellár megerősítette szombaton, hogy hazája kiáll Izrael biztonsága mellett. A brit külügyminiszter viszont az újabb izraeli telepbővítési tervvel kapcsolatban adott ki aggódó közleményt.
  • 2014 a Család Nemzetközi Éve lesz

    Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti (EP) képviselő december 6-án elsőként csatlakozott aláírásával a Nemzetközi Családfejlesztési Szövetségnek (International Federation for Family Development - IFED) a 2014-es év távlatában készült nyilatkozatához. A dokumentum célja az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) Gazdasági és Szociális Ügyek Főosztálya által kezdeményezett, a Család Nemzetközi Éve 20. évfordulója előtt tiszteleg.
  • Hillary Clinton elhagyhatta a kórházat

    Hillary Clinton amerikai külügyminisztert szerdán hazaengedték a kórházból, ahol négy napon át egy, a fejében talált vérrög miatt kezelték - közölte szerdán az amerikai diplomáciai tárca.
  • IFFHS: José Mourinho a legjobb klubedző

    José Mourinho, a spanyol bajnok Real Madrid vezetőedzője volt az elmúlt év legjobb klubtrénere a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.
  • Spontán sztrájk tört ki szerda reggel a vasútnál

    Spontán sztrájkba kezdett szerda reggel a román vasúttársaság (CFR) alkalmazottainak egy része, mert nem kapták meg a decemberi bérüket. A tiltakozó akció összesen 654 járatot érintett, ezek a vonatok több mint két órás késéssel jutnak el a célállomásra.
  • Kuruc dalok a szatmárnémeti felolvasómaratonon

    Kétnapos felolvasómaratont tartottak a hét végén  Magyar Kultúra Hete alkalmából Szatmárnémetiben nagy számú érdeklődő részvételével. A „maratonisták” idén megzenésített verseket, népdalokat, virágénekeket és más, a költészet kategóriájába sorolható régi és új dalokat adtak elő RMDSZ székházának pinceklubjában.
  • Szabadon engedték Kasza József volt szabadkai polgármestert

    Több mint két és fél hónappal őrizetbe vétele után kedden szabadon engedték Kasza Józsefet, az Agrobanka szabadkai fiókjának korábbi igazgatóját. A hírt a VajdaságMa délvidéki hírportál közölte Kasza ügyvédjére, Kovács Károlyra hivatkozva. „Kasza ma délután jelentkezett, és közölte, kiengedték az előzetesből” – mondta nyilatkozatában Kovács Károly.
  • Lehet, hogy Mutu mégis játszhat a magyar–románon?

    Múlt héten még úgy tűnt, hogy a román válogatott az izomszakadást szenvedő Adrian Mutu nélkül lép majd pályára március 22-én Budapesten a Magyarország elleni labdarúgó vb-selejtezőn, ám az Ajaccio csatára most arról beszélt, hogy van esély a játékára.
  • NB 1: kilencpontosra nőtt a Győr előnye

    A listavezető Győr nehezen kivívott 2-1-es kaposvári sikerével tovább növelte előnyét a labdarúgó OTP Bank Ligában, melynek idei első, 18. fordulójában a második MTK meglepetésre kikapott Pécsett 2-1-re.
  • Orbán „mázsás terhektől" szabadította meg Budapestet

    Aláírta Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester a Budapest-szerződést pénteken a Városházán. A megállapodással a főváros "mázsás terhektől szabadul meg" - fogalmazott a kormányfő.
  • Az MLSZ a zászlóégető Rapid-ultrák felelősségre vonását kéri

    Hivatalos levélben fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Román Labdarúgó Szövetséghez (FRF) a  hétfői Kolozsvári CFR–Bukaresti Rapdi mérkőzésen történt szélsőséges szurkolói megnyilvánulások és a magyar zászló elégetése kapcsán. Ebben tájékoztatást kért a fegyelmi jogkör gyakorlójától arról, hogy a történések után indult-e fegyelmi eljárás, és ha igen, az milyen eredménnyel végződött, követte-e bármilyen felelősségre vonás.
  • Angela Merkel mint a „Negyedik Birodalom császára”

    Az olaszországi sajtó egyre agresszívebb hangnemet üt meg Németországgal szemben az euróról folyó vitában – az Il Giornale című napilap címoldalán Angela Merkel német kancellárt egyenesen Hitlerhez hasonlítják.
  • Magyarul is feliratozzák az ungvári járás középületeit

    Részleges regionális státust szavazott meg az Ungvári járásban a magyar nyelvnek pénteken az ungvári járási tanács (közgyűlés), megkönnyítve ezzel az ukrán nyelvtörvény kisebbségi nyelvhasználatra vonatkozó egyes rendelkezéseinek helyi szintű alkalmazását.
  • Kettős ügynök volt a polóniummal megmérgezett Litvinyenko

    Az angol titkosszolgálatnak, közkeletű nevén az MI6-nek is dolgozott Alekszandr Litvinyenko, az az orosz kém, akit 2006 novemberében halt meg, miután titokzatos körülmények között polónium 210-es izotóppal megmérgezték.
  • Andronescu rúgott még néhányat a tanügyi törvénybe

    Mandátuma utolsó napjaiban is módosította Ecaterina Andronescu oktatási miniszter a tanügyi törvényt. Kezdeményezésére utolsó ülésén a kormány sürgősségi rendelettel feloldotta a rektori tisztség és a parlamenti mandátum közötti összeférhetetlenséget.
  • Verespatak: Ponta közzétenné az RMGC-szerződést

    A verespataki aranybányaberuházás szerződésének nyilvánosságra hozását kéri a beruházótól Victor Ponta miniszterelnök, aki ezt egy közösségi oldalon jelentette be pénteken.