Amirõl a ma szól

  • Gyökeres változások a KRESZ-ben

    A szenátus hétfői ülésén elfogadta a KRESZ módosítására vonatkozó törvényjavaslatot, amely a robogósok számára is kötelezővé teszi a gépjárművezetői jogosítványt, illetve a különböző gépjármű kategóriák vetetéséhez elfogadott alsó korhatárokon is változtattak.
  • Toldi és Peer Gynt a Magyar Kultúra Napján Temesváron

    Nagyszabású eseménysorozattal készül a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a magyar kultúra napjára. Január 22-én 14 órától látható a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves fizikai színházi rendező-koreográfus osztály előadásában Arany János klasszikusa, a Toldi. Az előadást beszélgetés követi, 18 órától pedig a Peer Gynt című előadáson vehetnek részt az érdeklődők.
  • Díjazták a színházi évad tizenötezredik látogatóját Kolozsváron

    A hétfőn, január 21-én este műsorra tűzött Leonida Gem Session című előadásra megérkezett a Kolozsvári Állami Magyar Színház 2012/2013-as évadának tizenötezredik látogatója, Bodor Andrea párjával, Mag Vincével.
  • Az ellenzék „tisztázná" a határon túliak szavazati jogát

    Gyökeres változást tartanak szükségesnek a magyarságpolitikában az MSZP kezdeményezésére tárgyaló ellenzéki szervezetek. Hétfői egyeztetésükön kinyilvánították, hogy szerzett jogokat nem vennének vissza, ám a határon túliak szavazati jogával kapcsolatos kérdéseket "tisztáznák".
  • Veterán katona ölte meg a „leghalálosabb" mesterlövészt

    A helyi média szerint poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenved az a fiatal amerikai veterán katona, aki a egy texasi lőtéren közelről lelőtte Chris Kyle-t, az Egyesült Államok mesterlövészét és egy másik férfit. Kyle a haditengerészet mesterlövésze volt, többször járt Irakban, és több száz embert lőtt le. Amerikai mesterlövész címmel bestseller könyvet írt 1999-től 2009-ig tartó szolgálatáról.
  • Még idén átadhatják a megújult Sugásfürdőt

    Sportpályák építésével folytatják idén Sugásfürdő fejlesztését. Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Sztakics Éva elmondta, hogy még idén át szeretnék adni a sugásfürdői extrémsport pályát, illetve a minigolf- és a teniszpályákat. Tervek szerint az extrémsport pályán külön részt építenek kerékpárosoknak, de lesz mászófal, trambulin és kötélpályás ereszkedő is. Emellett dolgoznak az egykori vendéglő épületének korszerűsítésén is. A munkálatokat a Regionális Operatív Program infrastruktúra-fejlesztési fejezeténél elnyert pályázati pénzből finanszírozzák.
  • Börtönlázadás egy rákban meghalt palesztin rab miatt

    Az izraeli börtönőrök könnygázzal állították helyre a nyugalmat a palesztin rabok körében, miután lázongások törtek ki egy kedden rákbetegségben -  a tiltakozók szerint a szükséges kezelés hiánya miatt - elhunyt palesztin rab halála nyomán.
  • Elfogadta a magyar országgyűlés a választási törvényt

    A magyar országgyűlés hétfőn módosításokkal ismét elfogadta a választási eljárási törvényt, amelynek több pontját - az államfő beadványa nyomán - januárban alaptörvény-ellenesnek nyilvánította az Alkotmánybíróság.
  • Az autonómia mellett érvelt a bukaresti magyar nagykövet

    Semmi hátrányuk nem származna a románoknak abból, ha Székelyföld autonómiát kapna - hangsúlyozta Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet a Digi24 televíziónak adott interjújában, amelynek átiratát hétfőn tette közzé a Hotnews hírportál.
  • Lógások miatt közel 26 ezer családi pótlékot függesztettek fel

    A tavalyi iskolai évben 26 640 családi pótlékot függesztettek fel az illetékes hatóságok a gyerekek iskolai hiányzásai miatt, további 27 972 család esetében pedig csökkentették a pótlék összegét – közölte a Szociális Szolgáltatás és Ellenőrzés Országos Hatósága (ANPIS).
  • Kizárták a kampányból a magyar kereskedelmi médiát

    Nem hirdethetnek a kereskedelmi rádiókban és televíziókban a magyarországi pártok 2014-ben az új kampányszabályok szerint. A közmédia - a Magyar Televízió, a Duna Televízió és a Magyar Rádió - ingyen sugározza majd a pártok hirdetéseit. Az erre felhasználható időkeret parlamenti választások előtt legfeljebb tíz, európai parlamenti választások előtt maximum öt óra lehet médiaszolgáltatónként.
  • Löke és Lunde Haraldsen is hosszabbított a Győrrel

    A Nemzeti Sport információi szerint Heidi Löke és Katrine Lunde Haraldsen is marad a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC-nál: mindkét – nyáron lejáró szerződésű – norvég légiós új megállapodást kötött ugyanis a győriekkel.
  • Dan Voiculescu letette a szenátori esküt

    Letette kedden a parlamenti esküt Dan Voiculescu szenátor, a Konzervatív Párt alapítója. Az üzletember korábban egészségügyi okokra hivatkozva halasztotta el az eskütételt.
  • Bugrisok: a háromfogásos olasz komédia a Figuránál

    A Figura Stúdió Színházban kerül bemutatásra a Kézdivásárhelyi Városi Színház vendégjátéka, Carlo Goldoni Bugrisok című darabja. Az előadás rendezője Balogh Attila színész, rendező, az UNITER 2012-es debüt-díj jelöltje.
  • Martonyi János: nincs területi követelése Magyarországnak

    Martonyi János szerint minden ország érdeke, hogy területén otthon érezzék magukat a kisebbségek, és Magyarországnak is az a célja, hogy a határon túli magyarok a szülőföldjükön találják meg a boldogulásukat.
  • Új igazgató a bukaresti magyar kulturális intézet élén

    Szeptembertől Kósa András László a Balassi Intézet Bukaresti Kulturális Központjának új igazgatója. Az 1977-ben született marosvásárhelyi szociológus Bretter Zoltánt váltja fel tisztségében, miután az intézmény élén néhány hónapig nem volt kinevezett vezető.
  • Világbajnok marosvásárhelyi táncosok

    Marosvásárhelyi táncospár nyerte el Kínában szeptember 22-én a világbajnoki címet a 16-18 éves korcsoport latin-amerikai tánc kategóriában.