Felfüggesztették a Legfelsőbb Védelmi Tanács ülését


-A A+

Klaus Johannis államfő felfüggesztette kedden a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) ülését, miután nem sikerült letárgyalni az összes napirendi pontot. A folytatásra december 19-én kerül sor.

Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint az ülést a tanács tagjainak kérésére függesztette fel az államfő, mert a napirenden szereplő kérdésekről hosszasan vitáztak és nem sikerült a végére érni. Az elnöki hivatal múlt heti közleménye szerint a napirendi pontok között szerepelt többek között a 2019-2028-ra vonatkozó haderő-fejlesztési terv, a tanács jövő évi tevékenységi terve és a határon túli missziókba küldendő haderőkről szóló tervezet megvitatása.

A keddi gyűlésen részt vett többek között Viorica Dăncilă kormányfő, Gabriel Leş védelmi miniszter, Carmen Dan belügyminiszter, Teodor Meleşcanu külügyminiszter, Tudorel Toader igazságügyi miniszter, Niculae Bădălău gazdasági miniszter, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, Eduard Hellvig, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatója és Nicolae Ciucă vezérkari főnök. 
EZT OLVASTA MÁR?

X