Megkéselte a szomszédja, mert túl hangosan horkolt


-A A+

Négy műtét után is olyan hangosan horkol egy 60 éves aranyosgyéresi férfi, hogy egyik szomszédjánál elszakadt a cérna, és kevéssel karácsony előtt a tömbház előtt nekiesett egy késsel. Csak az agresszor felesége tudta megakadályozni a tragédiát.

Az esetről a bcz.ro című helyi portálon olvastunk. A lap riportere a kolozsvári törvényszéki orvosi intézetnél (IML) elegyedett szóba a 60 éves Vasiléval, aki ügyvédje tanácsára döntött úgy, hogy orvosi igazolványt szerez be az általa pár nappal korábban elszenvedett sérülésről. 

Mint mesélte, az egész életét megkeserítő horkolás miatt december 19-én majdnem meghalt. Évek óta állandó konfliktusforrás közte és szomszédai között, hogy túl hangos horkolásával zavarja a tömbház nyugalmát: alig hajtja le a fejét, máris döngetnek a szomszédok az ajtaján, verik a csöveket és fűtőtesteket. Problémájával orvosokhoz fordult, már négy lézeres műtéten is átesett - háromszor Kolozsváron, egyszer Nagyszebenben - de minden hiábavalónak bizonyult, a horkolásától nem tudott megszabadulni.

Az elektrotechnikus végzettségű férfi megmérte horkolása hangerejét, szerinte ez nem haladja meg a 25 decibelt, de a tömbház lakásai nincsenek hangszigetelve, ezért a falakon áthallatszik a horkolása.

Erre vezethető vissza az a konfliktus is, amely december 19-én robbant ki közte és egy szomszédos házaspár között. A férfi a reggeli órákban kérdőre vonta felső szomszédait, hogy ők verték-e előző éjjel csöveket, miközben ő aludni próbált. A házaspár tagadta, hogy ők voltak, viszont a férfi tudomására adták, hogy rettenetesen zavarja őket a horkolás.

A történet este folytatódott, amikor az élelmiszerboltból hazatérő horkoló férfi a tömbház ajtajában a reggel kérdőre vont házaspárba botlott. Megpróbálta kikerülni őket, amikor a férfi nekilendült egy késsel. Felesége belecsimpaszkodott, így próbálva megakadályozni azt, hogy férje kárt tegyen a horkoló szomszédban, de a kés így is átszúrta felső ajkát. A férfi bemenekült a lakásába és rendőrt hívott.

Az aranyosgyéresi sürgősségin ellátták sérülését, majd mivel a rendőrök - szerinte - az agresszor házaspár oldalára álltak, úgy döntött, hogy ügyvédet fogad. Mint mesélte, szomszédja állítása szerint önvédelemből szúrta meg, mivel ő elkezdte fojtogatni a feleségét.

 
EZT OLVASTA MÁR?

X