Felkerült a körözöttek közé Olosz Gergely a rendőrség honlapján


-A A+

A körözöttek listájára került Olosz Gergely, a rendőrség pénteken közzétette fényképét és adatait.

A korrupciós ügyben három év szabadságvesztésre ítélt volt háromszéki politikus ellen már korábban kiadták a nemzetközi körözést, pénteken pedig fényképe, személyes adatai és az ellene hozott ítéletet közzétették a rendőrség hivatalos honlapján. Nicoleta Tolvaj Marin a Kovászna megyei rendőrség szóvivője szerint folytatják a nyomozást annak érdekében, hogy előállítsák Olosz Gergelyt és érvényt szerezzenek a jogerős ítéletnek.

Mint arról beszámoltunk, Olosz Gergely volt RMDSZ szenátor, az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság egykori elnöke ügyében a három év letöltendő szabadságvesztésről szóló jogerős ítéletet december 20-án hozta meg legfelsőbb bíróság, ám az elítélt nem jelentkezett a büntetés végrehajtására, a rendőrök nem találták a bejelentett lakhelyén.

Első lépésként országos körözést adtak ki ellene és Olosz Gergely személyi adatait elküldték minden határátkelőhelyre, az ország minden rendőrségére. Mivel ez nem vezetett eredményre, kiadták ellene a nemzetközi körözést. Olosz Gergely fényképe pénteken került fel a rendőrség hivatalos honlapján az országosan körözöttek listájára, ahol be is lehet jelenteni, ha valaki tud a hollétéről.

 

Olosz Gergelyt befolyással való folyamatos üzérkedésben találta bűnösnek a bíróság. A vádhatóság szerint Olosz Gergelyt az energiaár-szabályzó hatóság elnökeként négy vállalkozó lefizette őt, hogy különböző szerződésekhez juttassa cégeiket. A vádirat szerint a volt háromszéki politikus összesen félmillió eurónak megfelelő jogtalan anyagi haszonban részesült különböző formákban. Olosz Gergelytől elkoboznak 384 ezer eurót és 400 ezer lejt, illetve vagyonának egy részét zárolták.








EZT OLVASTA MÁR?

X