Aláírásgyűjtésbe kezd a PNL egy rendkívüli parlamenti ülésszak összehívása érdekében


-A A+

Aláírásgyűjtésbe kezd a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egy rendkívüli parlamenti ülésszak összehívása érdekében. 

A PNL elnöke, Ludovic Orban hétfőn azt mondta, alakulata már két héttel ezelőtt kérte a rendkívüli ülésszak összehívását, a parlament két házának vezetősége azonban elutasította erre vonatkozó igénylésüket. 

Orban szerint elsősorban a 2019-es állami költségvetés törvényének elfogadása indokolná a rendkívüli ülésszak összehívását, de napirendre vennék az adóügyi módosításokról szóló, 2018/114-es sürgősségi kormányrendeletet is, amelynek az elutasítását szorgalmazza a PNL. "Ugyanakkor szükségesnek tartjuk azonnali választ adni a bűnözés drámai, riasztó növekedésére, amely annak a csaknem 14 ezer elítéltnek a szabadulásával magyarázható, akiket büntetésük letöltése előtt engedtek ki a börtönből a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján" - fogalmazott a liberális pártelnök. 

Ludovic Orban hozzátette, alakulata hétfőn benyújtja a parlamentbe a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének hatályon kívül helyezéséről szóló jogszabálytervezetet, valamint egy javaslatot a büntető törvénykönyv idő előtti szabadlábra helyezésről szóló előírásainak módosítására.
Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X