Új alelnököt választott az Arad Megyei Tanács


-A A+

A Claudia Boghicevici távozásával megüresedett helyre új alelnököt választottak Răzvan Cadar személyében az Arad Megyei Tanács hétfői soros ülésén.

Az eddigi alelnök, volt munkaügyi miniszter (2012) Boghicevici a múlt év végén foglalta el Bukarestben a Számvevőszék országos alelnöki tisztségét, ezért le kellett mondania mandátumáról az Arad megyei képviselő-testületben.

A tanácsülésen előbb igazolták a Nemzeti Liberális Párt 2016-os választási listáján következő személy, Cristian Sălășan mandátumát, majd az így kiegészült döntéshozó testület megválasztotta az új alelnököt a szintén nemzeti liberális Răzvan Cadar személyében (ő a párt megyei szervezetének főtitkára is egyben).

A 33 tagú képviselő-testületben a 16 nemzeti liberális és a két RMDSZ-es tag együttműködése többséget eredményez, és épp 18 szavazatot kapott a jelölt (a Szociáldemokrata Pártnak 11, a Népi Mozgalom Pártjának és a Liberálisok és Demokraták Koalíciójának két-két voksa van). A megyei önkormányzat vezetése teljes egészében a nemzeti liberálisok kezében van, hiszen Iustin Cionca alenök és Sergiu Bîlcea másik alelnök ennek a pártnak a tagja.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X