Az RMDSZ ifjúsági programjáról egyeztetetett a MIÉRT


-A A+

Az RMDSZ programjának módosításáról tartott csütörtökön Kolozsváron konzultációt a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). A találkozóról beszámoló közlemény szerint az egyeztetés célja minél több ifjúsági szervezet, csoport és egyén véleményének, elképzelésének összegzése, elemzése és beemelése az RMDSZ programjába.

A konzultációra meghívták az erdélyi magyar ifjúsági szervezetek, valamint a MIÉRT Kolozs megyei szervezetének, a KIFOR-nak a képviselőit is. A találkozón továbbá jelen voltak az ifjúságpolitikával, oktatáspolitikával és szakmai tevékenységgel foglalkozó magyar szervezetek.

A találkozón Bodor László, a MIÉRT elnöke arról beszélt, hogy a politikai háttér elősegíti a problémák megoldását, és erről kell szólnia a programnak.  Mint mondta, az újításra szükség van, hisz a fiatalság egy állapot, az elvárások folyamatosan változóak.miert

„Olyan ifjúsági programot kell alkotnunk, amely magába foglalja mind a középiskolások, mind az egyetemisták, a fiatal családosok, valamint a különböző szakmai szervezetek meglátásait, egyaránt tartalmazza a vidéken és a városon élő fiatalok véleményét, és ugyanakkor a Facebook-generáció elvárásait is megjeleníti. Azonban mindenekelőtt egy olyan programot kell bevinnünk az RMDSZ program-módósító bizottságába, amely a fiatal egyénről szól” – hangsúlyozta Bodor.

Jakab Adorján, a MIÉRT elnöksége részéről megköszönte a jelen lévő szervezetek képviselőinek, hogy részt vesznek a konzultáción. Elmondta fontos, hogy az ifjúság lendületét és véleményét a MIÉRT becsatornázza az RMDSZ tevékenységébe. Ezt követően Molnár Zsolt, az RMDSZ legfiatalabb parlamenti képviselője biztosította a fiatalokat mindenkori támogatásáról a törvényhozási eljárásban.

A találkozón a tehetséggondozás, a roma-magyar kérdés, a munkavállalás, a szakképzések, a közösségépítés, a magyar értékek megőrzése, a jövőkép és a vállalkozói szemlélet terjesztésének témaköre merült fel és ezek körül alakult a beszélgetés.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X