Válaszútra is ellátogatott Magyarország miniszterelnöke


-A A+

Válaszúton a Kallós Alapítványnál és a válaszúti Bánffy-kastélynál tett látogatást Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke erdélyi látoga​tása keretében szerdán délután – mindkét helyszínre Hegedüs Csilla, EP-képviselőjelölt kísérte el. 

„Erdélyben, Romániában az RMDSZ az a politikai szervezet, amely védi a kulturális örökségünket, az anyanyelvünket, a nemzeti szimbólumainkat, iskoláinkat. Arra kértük a miniszterelnököt, mutassuk meg együtt, hogy a Kárpát-medencei magyar összefogás az egyetlen olyan erő, amely kiáll a magyar ügyért Brüsszelben! Biztassuk közösen a magyar embereket arra, hogy május 26-án azokra szavazzanak, akik az erdélyi magyar értékek és érdekek védelméért, jogaink európai biztosításáért dolgoznak” – idézte Hegedüs Csilla szavait az RMDSZ szerdai hírlevele. 

A válaszúti látogatás során Hegedüs Csilla és Orbán Viktor a szórványkollégiumot és a néhai Kallós Zoltán néprajzi gyűjteményét is megtekintették, majd a Bánffy-kastélyhoz látogattak Németh Ildikó, a Kallós Alapítvány ügyvezetőjének kíséretében. 

A látottak kapcsán Orbán Viktor elmondta: „ez a mi sorsunk, építkeznünk kell, felújítanunk, megőriznünk azt, ami a mienk”– fogalmazott, majd érdeklődött a bonchidai Bánffy-kastély sorsáról, hiszen a magyar kormány, ahogy eddig is, ezután is partner lesz ezekben, a magyar nemzet számára kiemelten fontos projektekben. 

A látogatáson részt vett Semjén Zsolt országgyűlési képviselő, a KDNP elnöke, Zákonyi Botond, Magyarország romániai nagykövete, Balla Ferenc, a Kallós Alapítvány igazgatója, Balázs Bécsi Gyöngyvér, az Alapítvány elnöke, és Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója. 

 








EZT OLVASTA MÁR?

X