Több mint négymillió szavazócédulát küldtek a külföldi szavazókörzetekhez


-A A+

Elküldte a külügyminisztérium az ország nagykövetségeinek és konzulátusainak a május 26-án zajló európai parlamenti választás és referendum lebonyolításához szükséges kellékeket.

Az ország határain kívül kialakítandó 441 szavazókörzethez összesen négymilló-ötszáz szavazócédulát küldtek, azaz 1 333 500 EP-választási lapot, 1 333 500 szavazócédulát a népszavazás első kérdésével és ugyanennyit a referendum második kérdésével. Emellett 2147 darab, VOTAT feliratú bélyegzőt és 1 301 230 darab öntapadó matricát kaptak még a külképviseletek.

A külügyi tárca szerint minden eddiginél nagyobb számú szavazócédulát küldtek a külföldi szavazókörzetekhez a 26-i voksolás zavartalan lefolyásának biztosítása érdekében. A szavazólapok számát az előző választások részvételi adatai, illetve a külképviseletek által a részvételi szándékkal kapcsolatban végzett felmérések alapján szabták meg.

A külföldi szavazókörzetek jegyzéke a http://www.mae.ro/node/48090 weboldalon tekinthető meg.

Romániában az EP-választásokkal egy időben, azaz május 26-án tartják a Klaus Iohannis államfő által kezdeményezett referendumot is.








EZT OLVASTA MÁR?

X