PSD-s trükközés: hétvégére tűzték volna ki a bizalmatlansági indítvány vitáját


-A A+

Péntekre vagy a hétvégi munkaszüneti napok egykére szerette volna kitűzni a bizalmatlansági indítvány vitáját Florin Iordache, képviselőház szociáldemokrata párti (PSD) alelnöke, kihasználva, hogy a honatyák többsége nincs Bukarestben, így elkerülhető lett volna a kormány megbuktatása.

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint a bizalmatlansági indítványt támogató pártok frakcióvezetői kedden nyújtják be a kormány megbuktatására irányuló kezdeményezésüket. A szabályzat szerint az iktatástól számítva legkésőbb öt napon belül be kell azt olvasni a parlamentben, s ettől számítva három napon belül szavazásra kell bocsátani a két ház együttes ülésén.

Iordache azt szerette volna, ha kedden még éjfél előtt beolvassák az indítvány szövegét, és meggyorsítva az eljárást, pénteken, szombaton vagy vasárnap tűznék napirendre, amikor a képviselők és szenátorok saját választókörzeteikben tartózkodnak.

A szenátus és a képviselőház házbizottságaiban azonban az ellenzék elvetette ezt, és amellett döntöttek, hogy szerdán ismertessék a bizalmatlansági indítványt, és határozzák meg a pontos menetrendet. A PNL tervei szerint jövő hétfőn vagy kedden szavaznának az indítványról.








EZT OLVASTA MÁR?

X