Éppen ráért: Orbán Viktor ismertette az új román kormány névsorát – a B1TV szerint


-A A+

A kormányalakítással megbízott Ludovic Orbant egy korábbi vallomása szerint már meggyanúsították azzal, hogy a névazonosság miatt a magyar miniszterelnök rokona, amit ő kikért magának. Mi lehet most a lelkében, amikor a román sajtó egyenesen összetéveszti őt Orbán Viktorral?

Csütörtökön Romániában a nap belpolitikai eseménye volt, hogy Ludovic Orban nyilvánosságra hozta a beiktatásra váró kormánya programját és a minisztereljelöltek listáját. A B1TV azonban nagyon benézte, mert az eseményről szóló hírt a képernyőn ez a szalagcím kísérte: „Victor Orban kijelölt miniszterelnök ismertette a kabinetje névsorát”. A bakit Nánó Csaba kolozsvári újságíró szúrta ki, és tette közzé a Facebook-oldalán.

 

Korábban írtunk arról, hogy Ludovic Orban apja magyar, unitáriusnak keresztelték, ha pedig a politikai érdek megkívánja, a Mágnás Miskából is el tud énekelni részleteket, de nem szívesen dicsekszik a származásával. Az meg kimondottan zavarja, hogy családneve azonos a magyar miniszterelnökével.

„Az emberek gyakran ferdén néznek rám a nevem miatt. Azt szegezik nekem, hogy Orbannak hívnak, tehát biztos rokona vagyok Orbán Viktornak. Dehogy vagyok rokona, nem az én vétkem, hogy Orbannak hívnak. Sokszor kellett szégyenkeznem a nevem miatt, de nem azért, mert Orbannak kereszteltek, hanem Orbán Viktor miatt” – jelentette ki még képviselőként, 2016-ban a parlamentben.








EZT OLVASTA MÁR?

X