FRISSÍTVE – Tisztogatás a minisztériumokban: több mint ötven PSD-s államtitkárt bocsátottak el


-A A+

FRISSÍTVE: Csaknem negyven, a Szociáldemokrata Párt (PSD) által kinevezett államtitkárt bocsátott el Ludovic Orban – közölte csütörtök este maga a miniszterelnök. Pénteken három új államtitkárt nevezett ki Orban. FRISSÍTÉS: Már 55 elbocsátott kormánytisztviselő neve jelent meg a Hivatalos Közlönyben köztük Toni Greblă kormányfőtitkáré.

A kormányfő, aki egyben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke is, úgy vélte, hogy a folyamatot folytatni kell, és mindenkit el kell küldeni, akit a PSD nevezett ki, mert a liberális kormány „nem dolgozhat azokkal, akik három és fél évig gúnyt űztek az országból”.

Hozzátette: az új kormány „drasztikusan” csökkenteni fogja az államtitkárok számát. Szerdai első intézkedésével egyébként a PNL-kormány rendeletet fogadott ell néhány minisztérium, illetve több állami hatóság és ügynökség összevonásáról.

FRISSÍTÉS 2: Ludovic Orban három új államtitkárt nevezett ki pénteken. A Hivatalos Közlönyben közzétett döntések értelmében Lidia Baracot kinevezték az igazságügyi minisztérium, Horaţiu Moldovant az egészségügyi minisztérium, Carmen Morarut pedig az európai alapok minisztériumának államtitkárává.

FRISSÍTÉS 2: Délután már 55-re nőtt az elbocsátott kormánytisztviselők száma. Hivatalosan most bocsátották el Toni Greblă kormányfőtitkárt, akinek a helyére Antonel Tănasét nevezték ki. A 47 éves bukaresti liberális párti politikus korábban a fővárosi közgyűlés tagja volt, illetve 2007 áprilisától 2008 januárjáig államtitkárként dolgozott a szállítási minisztériumban, amikor Ludovic Orban volt a tárca vezetője.








EZT OLVASTA MÁR?

X