Elnökválasztás 2019: részeredményeket szivárogtatott ki a PSNews


-A A+

A PSNews által megszerzett eddigi exit poll adatok szerint Klaus Johannis jelenlegi államfő toronymagasan vezet az elnökválasztás első fordulójában, mögötte második helyen Viorică Dăncilă volt kormányfő áll.

Az IRES adatai szerint Klaus Johannis 40 százalékkal magasan vezet. Őt a PSD jelölte, Viorica Dăncilă követi, 21 százalékkal. A harmadik helyre az USR-PLUS által indított Dan Barna került, 15 százalékkal, aki a Pro Románia és az ALDE által támogatott, 8 százalékon álló Mircea Diaconut előzi meg.

Az Avantgarde szerint is 40 százalékkal a jelenlegi államfő vezeti a mezőnyt, ám itt már valamivel szorosabb a verseny, hiszen a második helyen álló Viorica Dăncilă 27 százalékot ért el; 12 százalékkal Dan Barna itt is a harmadik helyen áll, Mircea Diaconu 9, Theodor Paleologu pedig 6 százalékot összesít.

Az Avantgarde felmérését a știripesurse.ro internetes oldal valamivel részletesebben közli. Ezek szerint Kelemen Hunor 3 százalékkal az ötödik helyen áll, az RMDSZ jelöltjét Ramona Ioana Bruynseels követi, 2 százalékkal, Alexandru Cumpănașu pedig 1 százalékot ért el.








EZT OLVASTA MÁR?

X