Dăncilă el akarja lopni a show-t: Johannis előtt egy órával szervez sajtóbeszélgetést


-A A+

A Klaus Johannis által kedden 19 órára meghirdetett sajtóbeszélgetés előtt egy órával, 18 órától „nyílt párbeszédre” hívta az újságírókat a parlamentbe az ellenjelöltje az elnökválasztás második fordulójában, Viorica Dăncilă.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke az államfővel ellentétben nem korlátozza a beszélgetésen résztvevő sajtósok számát. Közlése szerint az eseményen részt vehet minden sajtóigazolvánnyal rendelkező újságíró.

Korábban Viorica Dăncilă szemtől szembeni kampányvitát szorgalmazott a két államfőjelölt között, azonban Klaus Johannis – aki az első fordulót megelőző kampány során is kerülte a vitákat és sajtónyilatkozatokat – elzárkózott ettől. Helyette kedd estére egy sajtóbeszélgetést hirdetett az elnöki hivatal által meghívott újságírókkal, politológusokkal és elemzőkkel.

Klaus Johannis hétfőn ismét kijelentette, hogy nem hajlandó nyilvános vitán részt venni kihívójával. „Dăncilă egy antidemokratikus, meg nem reformált pártot képvisel, a mérgező Dragnea–Dăncilă-rezsimet megtestesítő kormányt, amely a románok ellen kormányzott és tavaly augusztus 10-én az utcán támadta meg az embereket. Nem tudok vitázni egy olyan pártnak a képviselőjével, amely idegengyűlölő vádakkal dobálózik a közbeszédben” – fogalmazott az államfő.








EZT OLVASTA MÁR?

X