Bukarest főpolgármestere elhatárolódik a szakszervezeti vezetők kinevezésétől PSD-alelnökké


-A A+

Elhatárolódott a Szociáldemokrata Párt (PSD) bukaresti szervezetének elnöke, Gabriela Firea a párt vezetőségének azon döntésétől, miszerint beveszik az alakulat országos végrehajtó bizottságába azoknak a szakszervezeteknek az elnökeit, amelyekkel együttműködési megállapodást írt alá a PSD.

Viorica Dăncilă pártelnök a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka jelentette be, hogy azoknak az érdekvédelmi szervezeteknek az elnökei, amelyekkel megállapodást írtak alá – például a CNSLR Frăţia Szakszervezet vagy a Rendőrök és Katonák Szövetsége –, automatikusan a PSD országos végrehajtó bizottságának tagjaivá és alelnökeivé válnak. Dăncilă ezzel magyarázta a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) volt elnöke, Gabriel Oprea jelenlétét a pártszékháznál.

Erre reagálva egy hétfői Facebook-bejegyzésben Firea azt írta, nyilvánosan elhatárolódik „a románok elsöprő többsége és párttársai véleményének semmibevételétől", attól, hogy a vezetőség tagjainak tudomása és jóváhagyása nélkül vesznek be a vezető testületbe tagokat, „azzal az indokkal, hogy most már nem pártokat, hanem szakszervezeteket vezetnek".

A bukaresti főpolgármester szerint a PSD végrehajtó bizottságában csak a bizonyos szakszervezetekkel való együttműködés tényét bocsátották szavazásra, az elnökök nevét nem olvasták fel, mint ahogyan arról sem történt említés, hogy az illető személyek – akik közül egyesekről állítása szerint sosem hallott – automatikusan az alakulat alelnökeivé válnak.

Firea úgy véli, „hazugsággal" a PSD nem tudja megreformálni magát, és nem tudja visszaszerezni elpártolt szimpatizánsait.

„Vállalok minden kockázatot és nem fogadok el kompromisszumokat. A hibák és a kompromisszumok késztették arra a románokat, hogy ilyen nagy számban válasszák a kisebbik rosszat. Fáj, de tökéletesen megértem őket! Csalódott vagyok, amiért ilyen gesztussal kezdjük el zuhanásunk kielemzését. A PSD nem lehet senkinek a magánvállalkozása" – zárja bejegyzését Gabriela Firea.








EZT OLVASTA MÁR?

X