A külügyminiszter búcsúlátogatáson fogadta az amerikai nagykövetet


-A A+

Bogdan Aurescu külügyminiszter pénteken búcsúlátogatáson fogadta a minisztérium székhelyén Hans Klemm leköszönő amerikai nagykövetet.

A külügyi tárca közleménye értelmében Aurescu „személyeses és az ország mevében méltányolta az Egyesült Államok nagykövetének tevékenységét”.

Aurescu rámutatott: Klaus Johannis román elnök és amerikai hivatali kollégája, Donald Trump 2017 júniusában és 2019 augusztusában lezajlott találkozójával a két ország közötti kétoldalú kapcsolat eddig nem tapasztalt mértékben fejlődött, és „ez a két találkozó döntően hozzájárult a stratégiai partnerség kiterjesztéséhez és elmélyítéséhez”.

Klemm is megköszönte Bogdan Aurescunak a kitűnő együttműködést és a miniszter személyes hozzájárulását a stratégiai partnerség megerősítéséhez, emlékeztetve, hogy Aurescu legutóbb is, Mike Pompeo államtitkárral való brüsszeli megbeszélésén hangsúlyozta az amerikai katonai csapatok romániai jelenlétének szükségességét a NATO keleti határvonalának védelme szempontjából.

Mint megírtuk, az Egyesült Államok új romániai nagykövete a bukaresti születésű Adrian Zuckerman lesz.

Aurescu miniszter emellett szóvá tette azt is, hogy Romániának az USA „legszilárdabb és legelkötelezettebb partnereként”, jogos érdeke a vízummentességi programhoz való csatlakozás, és reményét fejezte ki, hogy „a következő nagykövet mandátuma alatt is folytatódni fog a Hans Klemm mandátuma idején tapasztalt pozitív trend a vízumok elutasítási arányának csökkenését illetően”.








EZT OLVASTA MÁR?

X