Szakbizottsági meghallgatások: a PNL-sek támogatni fogják szavazatukkal a miniszterjelölteket


-A A+

A szakbizottsági meghallgatások alkalmával támogatni fogják szavazatukkal a miniszterjelölteket a Nemzeti Liberális Párt (PNL) törvényhozói – jelentette ki hétfőn Ludovic Orban kormányfő és PNL-elnök.

A PNL végrehajtó tanácsának ülését követően a párt elnöke úgy nyilatkozott, a szakbizottsági meghallgatások során – amelyen hétfőtől szerdáig zajlanak – a miniszterjelöltek rátermettségét, becsületességét, hozzáértését értékelik, és „normális”, hogy a liberális párti képviselők és szenátorok támogatni fogják szavazatukkal a javasolt tárcavezetőket.

„Függetlenül attól, hogy a Szociáldemokrata Párt törvényhozói hogyan fognak szavazni, számomra fontos, hogy csapatom miniszterei bemutassák tevékenységüket, ismertessék, miként javították ki a súlyos működésképtelenségeket és a különböző területeken fennálló igazságtalanságokat, és mutassák be a PNL által elképzelt megoldásokat minden területen” – nyilatkozta Orban.

A kormányfő ismét megerősítette, hogy a Nemzeti Liberális Párt célja az előre hozott választások kiírása. Azt is elmondta, minden parlamenti képviselőt és szenátort igyekeznek meggyőzni, hogy vegyen részt a második Orban-kormány beiktatásáról döntő parlamenti szavazáson.

(Címlapfotó forrása: gov.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X