Hét gyergyószéki településen tart előválasztásokat az RMDSZ


-A A+

Hét településen szervez előválasztásokat a gyergyószéki területi RMDSZ a helyhatósági választásokat megelőzően. A térség központjában, Gyergyószentmiklóson polgármester-jelöltek közül is lehet választani, további hat községben az önkormányzati képviselő-jelöltek sorrendje a tét.

Gyergyószentmiklóson ketten jelentették be indulási szándékukat polgármester-jelöltként, 19-en pedig a városi képviselőtestület tanácsos-jelöltjeként indulnak a közelgő előválasztáson – mondta el a Maszol érdeklődésére Barti Tihamér. A két gyergyószentmiklósi polgármester-jelölt Csergő Tibor-András jelenlegi múzeumigazgató valamint Len Emil-Balázs jelenlegi alpolgármester lesznek, a helyi önkormányzat 18 tagú képviselőtestületének munkájában 19-en vennének részt a jövőben a szövetség színeiben.

Gyergyószentmiklóson kívül Tölgyesen, Borszéken, Maroshévízen, Galócáson, Gyergyóalfaluban és Gyergyócsomafalván tartanak előválasztásokat, ezeken a településeken az önkormányzati képviselő-jelöltek sorrendje lesz a szavazás tétje. „A jelenlegi RMDSZ-es polgármesterek mind indulni fognak a helyhatósági választásokon. Elégedettek vagyunk a munkájukkal, támogatjuk, hogy folytassák. Ahol eddig nem volt RMDSZ-es polgármester, ott is állítani fogunk jelöltet” – mondta el Barti Tihamér.

Az előválasztás pontos módszertana és időpontja még nem ismert, erről hamarosan döntés születik.








EZT OLVASTA MÁR?

X