Kórházba utalják az előzetes letartóztatásban levő Sorina Pinteát


-A A+

Beutalják kivizsgálásra egy bukaresti kórházba Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert, aki ellen bűnvádi eljárás indult vesztegetés elfogadása miatt, és jelenleg előzetes letartóztatásban van – nyilatkozták a nyomozáshoz közel álló források.

A fővárosi rendőrség sajtóosztályának hétfői közleménye szerint a bukaresti 1-es számú fogda orvosa javasolta „az egyik fogva tartott személy" kórházba szállítását, hogy megfelelő szakellátásban részesüljön.

Az Antena 3 televízió vasárnap este közzétette az igénylést, amelyben Sorina Pintea a kórházba szállítását kérte, egészségi állapotának megromlására hivatkozva. Kérelmében azt is megjegyzi, hogy korábban egy autoimmun betegséggel (idiopátiás dermatomyositis – interstitialis tüdőbetegség) diagnosztizálták, és kezelés alatt áll.

Az igénylésből az is kiderül, hogy vasárnap mentőt hívtak hozzá, kapott glükózt intravénásan, ketoprofent és egy fájdalomcsillapítót, illetve EKG-vizsgálatot is végeztek, az illetékesek azonban nem találták indokoltnak a kórházba szállítását.

Sorina Pintea 30 napos előzetes letartóztatásáról szombat este döntött a bukaresti törvényszék. A volt egészségügyi minisztert vesztegetés elfogadásával gyanúsítják. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) rajtakapta, amint csúszópénzt fogadott el.

(Nyitókép: Sorina Pintea | Inquam Photos/George Călin)








EZT OLVASTA MÁR?

X