A PMP megszavazza az új kormány kabinet beiktatását


-A A+

A Népi Mozgalom Pártja (PMP) meg fogja szavazni a Cîţu-kormány beiktatását, mivel Romániának szüksége van egy stabil kormányra a jelenleg kibontakozó, a koronavírus terjedése és a bevándorlók okozta válsághelyzetben – jelentette ki kedden Eugen Tomac PMP-elnök.

A Traian Băsescu exállamfő által védnökölt párt vezetője hétfőn még csak feltételes módban beszélt a Florin Cîțu kijelölt miniszterelnök által javasolt kormány megszavazásáról.

„Elmondtuk a kijelölt kormányfőnek és Ludovic Orban pártelnöknek is, hogy a PMP meg fogja szavazni a Cîţu-kormány beiktatását. Mi akkor is szavaztunk, amikor a Nemzeti Liberális Párt nem akarta, hogy megszavazzuk a kabinetet, amellyel a parlament elé állt, és szavazunk most is, amikor azt reméljük, megvan az előfeltétele annak, hogy stabil kormánya legyen az országnak. Szerintünk veszélyes tovább mélyíteni a politikai krízist” – mondta Tomac a kijelölt kormányfővel és a Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnökkel folytatott tanácskozás után.

Hozzátette, az előre hozott választások nem jelentenek megoldást az adott helyzetben, a koronavírus elterjedésének veszélye és a bevándorlás miatt.

(Nyitókép: Eugen Tomac | Forrás: Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X