Kivizsgálás indulhat, amiért megbilincselték Sorina Pintea volt minisztert


-A A+

Marcel Vela ügyvivő belügyminiszter belső ellenőrzést kért a rendőrségtől azzal kapcsolatban, hogy Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert egy nappal ezelőtt megbilincselve szállították orvosi kivizsgálásra.

A médiában megjelent képsorok szerint az előzetes letartóztatásban levő Sorina Pinteát kedden megbilincselve vitték a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó kórházba. Victor Costache ügyvivő egészségügyi miniszter szerdán úgy nyilatkozott ezzel kapcsolatban: méltánytalan megbilincselni beteg személyeket, akik nem jelentenek kockázatot.

"Tudom, hogy Sorina Pintea autoimmun betegségben szenved, és nekünk minden romániai páciensre egyformán kell vigyáznunk. Sajnálatos, hogy megbilincselünk egy beteg embert. Sajnálatos" - válaszolta Costache. "Beszélni fogok a belügyminiszterrel, ígérem. Nem bilincselhetünk meg beteg embereket, akik nem jelentenek veszélyt" - szögezte le az ügyvivő egészségügyi miniszter.

Az üggyel kapcsolatban a Szociáldemokrata Párt (PSD) Máramaros megyei szervezetének vezetője azt írta a Facebookra: felháborítja és sokkolja az a mód, ahogy a beteg volt egészségügyi minisztert a média reflektorfényében meghurcolták. "Ismételten mondom: nem az én dolgom, nem a mi dolgunk megítélni, hogy valaki vétkes-e vagy sem. Ez kizárólag az igazságszolgáltatás dolga" - olvasható Gabriel Zetea Facebook-bejegyzésében.

Sorina Pintea volt egészségügyi miniszter, a tett elkövetésekor a nagybányai sürgősségi kórház menedzsere ellen vesztegetés elfogadása miatt kezdett büntetőjogi eljárásba az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).








EZT OLVASTA MÁR?

X