Koronavírus: három liberális politikussal nőtt 102-re a fertőzöttek száma


-A A+

Százkettőre nőtt Romániában a koronavírussal fertőzöttek száma - jelentette be szombat délután a Stratégiai Kommunikációs Csoport. A DSU közleménye szerint mindhárom új eset a pénteken poziítvnak nyilvánított Vergil Chitac liberális szenátor vonalán fertőződött meg.

A Stratégia Kommunikációs Csoport tájékoztatása szerint egy liberális képviselő, egy liberális polgármester és egy liberális megyei tanácsos-jelölt a legújabb koronavírussal fertőzőtt három személy.

Lucian Heiuș Hunyad megyei liberális képviselő, Florin Oancea dévai polgármester és Adrian David Nicolae, a dévai polgármesteri hivatal egyik alkalmazottja, a PNL megyei tanácsos-jelöltje kapta el Vergil Chițac szenátortól a COVID-19 vírust.

A fertőzöttek számának száz fölé növekedésével (101 és 2000 eset között - szerk. megj.) automatikusan életbe lépett az úgynevezett 3. vészforgatókönyv, amely "a vírus széles körű, folyamatos terjedését" is jelenti, amely jelentős nyomást fejt ki az egészségügyi rendszerre.

A hatóságok közölték, hogy már alkalmaznak néhányat a koronavírus-járvány harmadik fokozatának kihirdetésekor esedékes intézkedések közül. A tájékoztatásban kiemelik, az eddigi fertőzöttek esetében nyomon követhetők a kontaktszemélyek, a megyei közegészségügyi igazgatóságok járványügyi vizsgálatokat folytatnak mindazoknak az azonosítására, akik kapcsolatba kerülhettek a fertőzöttekkel. Halálos áldozatai nincsenek még a koronavírusnak Romániában - hangsúlyozzák.

A járvány harmadik fokozatában esedékes, de már ennek kihirdetése előtt gyakorlatba léptetett intézkedések közé tartozik az emberek közötti személyes kapcsolatfelvétel és a kollektív tevékenységek korlátozása, a világjárványra vonatkozó felkészülési terv alkalmazása, az utazások bejelentésének kötelezettsége Az országos vészhelyzeti bizottság az elkövetkezőkben felülvizsgálja az eddigi intézkedéseket, néhány esetében szigorítások várhatók, illetve újabbakat vezetnek be a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében - olvasható a közleményben.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja







EZT OLVASTA MÁR?

X