Antal Lóránt szenátor beszállt az udvarhelyi kórháznak szervezett gyűjtésbe


-A A+

Székelyudvarhelyen Összefogás a megelőzésért és legyőzésért címmel gyűjtést indítottak a városi kórház számára. Antal Lóránt RMDSZ-es szenátor három havi fizetésének 70 százalékával támogatja a kezdeményezést, derül ki a politikus Facebook-oldalán közzétett videóbejegyzésből. 

Mint korábban megírtuk, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány adománygyűjtési akciót indított az udvarhelyi kórház számára orvosi védőfelszerelések, fertőtlenítőszerek és gépek beszerzésére. Az akció már az első perctől komoly visszhangra talált, kevesebb, mint egy nap alatt 60 adomány érkezett, a szervezet számláján ez eddig 8 511 lejt jelent.

Csütörtök reggel Antal Lóránt RMDSZ-es szenátor Facebook-oldalán megosztott videóüzenetben gratulált a kezdeményezéshez, kijelentve, hogy 3 havi szenátori fizetése 70 százalékával, mintegy 21 ezer lejjel járul hozzá a gyűjtéshez.

Az udvarhelyi elöljáró továbbá arra ösztönözte a helyi vállalkozókat és politikus társait, hogy fogjanak össze és ők is támogassák az ügyet. „A székelyudvarhelyi kórháznak szüksége van egészségügyi eszközökre és felszerelésekre, hogy legyőzhessük a vírust. Minden nap számít, ezért ne dumáljunk, hanem csináljuk!” – mondta videóüzenetében a szenátor.

(Címlapfotó forrása: Csedő Attila)








EZT OLVASTA MÁR?

X