Megszüntette a törvényszék Sorina Pintea hatósági felügyeletét


-A A+

Megszüntette a bukaresti törvényszék a Sorina Pintea ellen elrendelt hatósági felügyeletet. A volt egészségügyi minisztert vesztegetés elfogadása miatt állította bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A törvényszék döntése nem jogerős, a DNA még megfellebbezheti azt a fővárosi ítélőtáblánál. Sorina Pintea ellen április 30-án emeltek vádat az ügyészek vesztegetés elfogadása miatt.

A DNA szerint Pintea - aki a vizsgált tettek elkövetésekor a nagybányai megyei sürgősségi kórház menedzsere volt - 2019 decembere és 2020 februárja között egy közvetítő révén 10 ezer eurót és 120 ezer lejt kért és kapott egy cégtől, két részletben. Az összeg egy új sebészeti részleg tervezésére és kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési szerződés értékének 7 százalékát tette ki. A szerződést a kórház kötötte a céggel 2019-ben.

A nyomozók szerint Pintea február 28-án vette át a 120 ezer lejt a kórházban levő irodájában, ekkor érték tetten. A volt egészségügyi minisztert február 29-én előzetes letartóztatásba helyezték, március 6-án azonban a bukaresti ítélőtábla döntése nyomán szabadon engedték és 60 napra hatósági felügyelet alá helyezték.
EZT OLVASTA MÁR?

X