RMDSZ: a kormány és a belügyminiszter elégtelenre vizsgázott a járvány kezeléséből


-A A+

Határozatlanság és ellentmondások sorozata jellemezte a nemzeti liberális kormány és a belügyminisztérium intézkedéseit a járvány ideje alatt – jelentette ki Cseke Attila kedden a szenátusban.

Az RMDSZ frakcióvezetője a Marcel Vela belügyminiszter ellen benyújtott indítvány vitáján szólalt fel. „Válsághelyzetben egy egységes álláspontra és határozottságra, valamint a meghozott intézkedések széleskörű társadalmi támogatottságára van szükség, a kormány egyiket sem tudta biztosítani” – érvelt beszédében az RMDSZ közleményében idézett politikus.

Cseke Attila elmondta: a belügyminiszter és az ortodox egyház közötti megállapodás a húsvét megünnepléséről azon felül, hogy meghiúsította volna a mindenki által addig betartott intézkedések eredményét, a társadalmi szolidaritást, a többi felekezethez tartozókkal szemben méltánytalan volt. A frakcióvezető felhívta a figyelmet a jogi ellentmondásokra is, a kormány katonai rendeletekben megfogalmazott ajánlásai precedens nélküliek a jogalkotásban a szenátor szerint.

Az RMDSZ álláspontja változatlan: kevesebb, mint hat hónappal a parlamenti választások előtt nem időszerű a kormány megbuktatása, a szövetség szerint a jelenlegi kormánynak és minisztereinek végig kell vinniük mandátumukat a soron következő választásokig – szögezte le Cseke Attila.
EZT OLVASTA MÁR?

X