Megszavazta a képviselőház az oktatási miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt


-A A+

Megszavazta szerdán a képviselőház a Monica Anisie oktatási miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt. A kezdeményezést 172 támogató és 90 ellenszavazattal, 47 tartózkodás mellett fogadta el az alsóház.

A Lépésről lépésre eljutottunk az oktatás összeomlásáig - a PNL létrehozta a műveletlen Romániát című egyszerű indítványt a Pro Románia és a Szociáldemokrata Párt (PSD) 93 képviselője írta alá. Az indítvány szerint a tárcavezető okolható az oktatási rendszeren eluralkodott "káoszért", a stratégia és a jövőkép hiányáért, amely miatt óvodások, iskolások, szülők és tanügyi alkalmazottak "pánikban és bizonytalanságban éltek hónapokon át".

Az indítvány hétfői vitáján a hatalom és az ellenzék képviselői egymást okolták a tanügyi reform elmaradása miatt.  Monica Anisie oktatási miniszter felszólalásában azt mondta, a román tanügy azért van "a kihívások szintje alatt", mert továbbra is rabja maradt a "konzervatív képzeteknek” és egy olyan rendszernek, amely nem a tanuló képességeire, hanem a tudás elraktározására összpontosít. A tárcavezető azzal vádolta a volt szociáldemokrata kormányt, hogy nem készítette elő az online oktatást.
EZT OLVASTA MÁR?

X