Pöfékelve ünnepelte születésnapját Ludovic Orban egy kormányirodában


-A A+

FRISSÍTVE - Péntek este terjedni kezdett a Facebookon egy fotó, amelyen Ludovic Orban kormányfő oldott hangulatban dohányzik egy irodában, néhány miniszter és alkoholos italok társaságában.

Politikai források szerint felvétel a miniszterelnök születésnapján, május 25-én készült, a kormány épületében. A képen látható miniszterek egyike sem visel maszkot, annak ellenére, hogy közintézményekben ez kötelező. Arról nem is beszélve, hogy a törvény tiltja a dohányzást az irodahelyiségekben. A fotót a Libertatea szerint a Szociáldemokrata Párthoz (PSD) közel álló személyek hozták nyilvánosságra a Facebookon.

 

FRISSÍTÉS: Ludovic Orban újságírói kérdésre megerősítette, hogy a fotó a születésnapján készült. Magyarázata szerint aznap délután a kormány több tagja „meglepetésszerűen” felköszöntötte, és megkínálta őket egy kis harapnivalóval, sörrel és whiskeyvel. „Azért nem hordtunk maszkot, mert fogyasztottunk közben ezt-azt” – jelentette ki. Hozzátette, elismeri, hogy nem lett volna szabad rágyújtania az irodában, és kész kifizetni az ezért járó bírságot. „Tévedni emberi dolog. Ilyesmi mindannyiunkkal előfordul” – mondta a kormányfő.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X