A PSD nem ellenzi a veszélyhelyzet meghosszabbítását, ha a kormány tudományosan megindokolja


-A A+

A szociáldemokrata párti törvényhozók nem fogják ellenezni a veszélyhelyzet meghosszabbítását, ha a parlament kap egy tanulmányt a kormánytól, amely igazolja, hogy az intézkedésekre valóban szükség van, és nem csak az áttekinthetetlen közbeszerzéseket szolgálja – jelentette ki csütörtökön Robert Cazanciuc, a PSD szenátora.

Cazanciuc a PSD állandó bizottsági ülését követően úgy nyilatkozott: ha a kormány bemutat egy tanulmányt „például arról, hogy miért kell maszkokat viselni”, akkor pártja nem fogja ellenezni a veszélyhelyzet meghosszabbítását. A rendkívüli állapot egyetlen formáját sem szabad azonban az „átláthatatlan közbeszerzések” kedvéért fenntartani, vagy azért, hogy bizonyos funkciókból politikai alapon cseréljék le a vezetőket – vélekedett a szociáldemokrata törvényhozó.

Arra is figyelmeztetett: amennyiben a veszélyhelyzet meghosszabbítása jogkorlátozással jár, ezt törvénytervezetbe kell foglalni. „Amennyiben a kormány olyan jogszabály-tervezettel áll elő, amely mindenki szerint szükséges a lakosság védelmében, akkor a parlament egészen biztosan nagyon gyorsan mozgósítja magát” – jelentette ki Cazanciuc.

(Nyitókép: Robert Cazanciuc | Fotó: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X