Aranykalitka, határnyitás és magyar ingatlanok – szerda este az Erdély TV-ben


-A A+

Az engedményekkel meghosszabbított vészhelyzetről, a magyar-román határ megnyitásáról és a magyar kormány új alapítványának létrehozásáról vitázik Csutak István, Szabó Ödön és Pataky István a szerda esti Sajtóprésben.

Könnyítésekkel, engedményekkel ugyan, de további 30 nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet a liberális kormány, így szándéka szerint maradna a járványmegelőzési megszorítások jelentős része. Ám ahogy lenni szokott, Romániában semmi sem biztos: a PSD mindent boríthat a parlamentben. Van-e B terve a kormánynak?

Több hónapos tiltás után végre megnyílik a magyar-román határ, ma reggeltől a romániai állampolgárok, így az erdélyi magyarok is szabadon utazhatnak Magyarországra. De jó tett helyébe jót ne várj? A magyar döntés előtt a román kormány diszkriminációt kiáltott, és az európai bizottsággal fenyegette meg Magyarországot.

Külön alapítványt hoz létre a magyar kormány arra, hogy bármilyen magyar múltú ingatlant megszerezhessen Közép-Európában. A román nacionalisták azonnal mozgásba lendültek. Kérdés: kelle-e a pénz, ha magyar? – ezekről vitázik Farkas István műsorvezető a Sajtóprésben Csutak Istvánnal, Szabó Ödönnel és Pataky Istvánnal. Kövessék a műsort szerda este 8 órától az Erdély TV képernyőjén és Facebook oldalán!

 








EZT OLVASTA MÁR?

X