A marosvásárhelyi Florea-pandémiáról az Erdély TV-ben


-A A+

Soós Zoltán, a marosvásárhelyi magyarság polgármesterjelöltje véget akar vetni a Dorin Florea-fémjelezte húsz éve tartó politikai-gazdasági pandémiának Marosvásárhelyen. Erről lesz szó szerda este az Erdély TV műsorában.

Eső után napsütés jön – tartják az öregek. A koronvírus-járvány okozta nagy tavaszi depresszió után a társadalmak ma láthatóan fellélegeznek, és szabad, teljes értékű életet szeretnének élni. De lehetséges-e a visszatérés a korábbi, most már szinte idillikusnak tűnő életünkhöz? – teszik fel a kérdést ma mindenhol a mindennapi embertől az elemzőig, a jövőkutatóig.

Ráadásul, úgy tűnik, a baj még korántsem múlt el, az egészségügyi óvintézkedések világszintű enyhítésével a járvány új erőre kapott. Romániában is a megszorító, távolságtartást célzó intézkedések lazítása nyomán újból 300 fölé emelkedett a napi fertőzések száma. Hibás politikai, egészségügyi-politikai döntések okolhatók emiatt? Úgy tűnik, ma már nem ez a kérdés a legfontosabb, hiszen életünket lassan kitölti a választási kampány. Ki győz le kit? Melyik politikai erő lesz képes megszerezni a hatalom és az erőforrások legnagyobb szeletét? Ez az időszak ugyanakkor az erdélyi magyarság számára is kulcsfontosságú lesz.

Soós Zoltán, a marosvásárhelyi magyarság polgármesterjelöltje véget akar vetni a Dorin Florea-fémjelezte húsz éve tartó politikai-gazdasági pandémiának Marosvásárhelyen. Van-e esély a változásra? Többek között erről lesz szó szerda este a Sajtóprésben. Kövessék a műsort élőben az Erdély TV képernyőjén és Facebook-oldalán!








EZT OLVASTA MÁR?

X