Bemutatta marosvásárhelyi polgármesterjelöltjét a PNL


-A A+

Sajtótájékoztatón jelentette be a Nemzeti Liberális Párt Maros megyei szervezete, hogy dr. Benedek Theodorát indítja az idei helyhatósági választásokon a marosvásárhelyi polgármesteri székért.

A civilben orvosként tevékenykedő Benedek Theodora románul és magyarul köszöntötte az egybegyűlteket, és ő maga közölte, hogy indulni fog a választásokon. Ezt egyébként liberális körökben hónapok óta nyílt titokként kezelték. Rövid beszédében kitért arra, hogy négy hónappal ezelőtt a párt politikai bürója rábólintott az indulására.

„Az élet átírta a terveinket, ha nincs a világjárvány, most frissen megválasztott polgármesterként állnék önök előtt, erre azonban még várnunk kell néhány hónapot” – fogalmazott Benedek, aki a várost teljes mértékben vissza akarná adni a közösségnek. „Modern, fejlődő várost akarok, amelyben a gyerekeim jól érzik magukat, amelyet nem kerülnek el a befektetők, ahol jó az infrastruktúra, az oktatás elsődleges fontosságú” – magyarázta a PNL polgármesterjelöltje, aki állítása szerint a párbeszéd híve.

Cristian Chirteş szenátor, az alakulat megyei szervezetének elnöke a megyei tanácselnöki széket pályázza meg. Az indulását bejelentő kortesbeszédében úgy fogalmazott, „a jobboldalnak egyesíteni kell az erőit annak érdekében, hogy Maros megye a fejlődés útjára lépjen”. Állítása szerint ugyanis „az RMDSZ és a Szociáldemokrata Párt koalíciója nem a lakosság érdekeit szolgálta”.

A liberálisok Maros megyei vezetője azt mondta, a PSD-kormányzás ideje alatt az erdélyi megyéket megillető pénzösszegeket Liviu Dragnea, valamint az általa kinevezett miniszterelnökök révén eltérítették. Temes, Bihar, Fehér és Kolozs megyéket hozta fel követendő példaként. „Liberális kollégáim bebizonyították, hogy az európai uniós pénzek lehívása nem illúzió, azok elérhető távolságban vannak, csak szakértelemre van szükség a lehívásukhoz és a közösség fejlődése érdekében való felhasználásukhoz” – fogalmazott Cristian Chirteş, bejelentve, hogy a párt a megye 80 településén indít önálló listát.

Egy hete a Szabad Emberek Pártja (POL) bejelentette, hogy Adrian Mureșan lesz az alakulat polgármesterjelöltje. A 45 éves jelölt a Chicagói Egyetemen doktorált fizikából, ahol oktatói tevékenységet is folyatott, majd olyan intézetek menedzsereként dolgozott, mint a Philips Research Europe vagy az amszterdami Institute for Atomic and Molecular Physics. Három éve költözött haza, azt követően beiratkozott a POL-ba, amelyben a helyi közösségek költségvetésének elemzésével foglalkozott, valamint aktívan kivette a részét a POL marosvásárhelyi tanácsosai által kezdeményezett, és a város ügyeit érintő vitákból.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X