Borboly Csaba az udvarhelyszékiek támogatását kérte a tanácselnöki jelöltségéhez


-A A+

A csíki területi RMDSZ-szervezet elnökeként Borboly Csaba átvette pénteken a Hargita Megyei Egyeztető Tanács soros elnökségét az elkövetkező egy évre az udvarhelyszéki RMDSZ-től. Ezt a testület dönt hamarosan a szövetség Hargita megyei tanácselnökjelöltjéről.

A csík RMDSZ közleménye szerint Borboly Csaba pénteken találkozott Bíró Barna Botond udvarhelyszéki RMDSZ-elnökkel. A politikus továbbra is kérte a támogatást a megyei tanácselnöki jelöltségéhez. Mint fogalmazott, „hasznos, méltó és becsületes együttműködést” ajánlott Udvarhelyszéknek, oly módon, hogy az elkövetkező négy évben is mindhárom térség kedvezményezettje legyen a megyei együttműködésnek.

A Hargita Megyei Egyeztető Tanács (HET) a három területi RMDSZ-szervezet (Csík, Udvarhelyszék és Gyergyószék) vezetőit tömöríti. Ennek a testületnek kellett volna korábban konszenzussal eldöntenie, hogy Borboly Csaba legyen-e a jelölt, vagy a Gyergyó területi RMDSZ elnöke, Barti Tihamér, ugyanis mindketten jelezték, hogy megpályáznák a tisztséget.

Ez nem történt meg, a gyergyóiak ellenszegülése miatt. Barti Tihamérék arra hivatkoztak, hogy az elmúlt 30 évben a három Hargita megyei területi szervezetből a gyergyói volt az egyetlen, amelynek nem jutott tanácselnöki tisztség. A kérdést hétfőn a Szövetségi Elnökség is megvitatta, és végül a döntést visszautalta a HET-hez, amelynek július 19-ig kell megneveznie a tanácselnökjelöltet.








EZT OLVASTA MÁR?

X