Eugen Teodorovici megpályázza a PSD elnöki tisztségét


-A A+

Eugen Teodorovici vasárnap este hivatalosan bejelentette, hogy megpályázza a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségét. Döntését azzal indokolta, hogy aggódik a párt és főleg az ország jövőjéért. A PSD tisztújító kongresszusát augusztusban tartják.

A volt pénzügyminiszter úgy véli: Románia „kilenc hónapja egy helyben topog”, és ennek oka nem csak a koronavírus-járványban, hanem az "inkompetens politikusok" tevékenységében keresendő. Szerinte a kialakult helyzetért hibás a PSD ügyvivő elnöksége is, amely tétlenül nézte, hogy a jelenlegi kormánya „farkát csóválta”, miközben az államfő „földbe tiporta” a legnagyobb romániai pártot.

Azt mondta: ha a PSD elnöke lesz, „fiatal és tanult” embereket léptet elő, akik „nem feltétlen a PSD választási plakátjainak kiragasztásával kezdték politikai karrierjüket”, nem a „titkosszolgálati akadémián doktoráltak”, viszont „időben leérettségiztek” és komoly állami egyetemeken szereztek diplomát.

Hozzátette: a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) demokratikus eszközökkel kell félreállítani, és Románia következő miniszterelnöke a PSD megválasztott elnöke kell hogy legyen.








EZT OLVASTA MÁR?

X