Raed Arafat a DIICOT-hoz fordult a hozzá intézett két halálos fenyegetés miatt


-A A+

Bűnvádi panaszt nyújtott be csütörtökön Raed Arafat belügyi államtitkár a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséghez (DIICOT) azon személyek ellen, akik halálosan megfenyegették a közösségi oldalakon. 

„Két halálos fenyegetésről van szó, amely a közösségi hálón megjelent, és olyan emberek töltötték fel, akik tényleg képesek rosszat tenni. Emiatt benyújtottam a panaszt, és innen már a hatóságok dolga cselekedni. Az egyik egy közzétett filmecske, a másik pedig az a bejegyzés, amit mindenki ismer” – nyilatkozta Arafat a DIICOT székhelyéről távoztában. 

Hangsúlyozta, hogy nem ismeri az őt megfenyegető személyeket. „Voltak még ilyenek, de ezek most tényleg komolynak tűntek, jelentenem kellett, mert ilyesmit nem lehet megengedni. Remélem, hogy minden jó lesz” – mondta Raed Arafat. 

A rendőrség hivatalból eljárást indított, miután Raed Arafatot halálosan megfenyegette a Facebookon egy gyulafehérvári férfi, aki azt állítja, hogy a COVID-19-pandémia nem létezik, és az egész csak konspiráció. „Raed Arafat úr, én leszek az, aki magát eltemeti egy disznóval együtt egy kősírba! Felszólítalak, hogy hagyd el ezt a területet még a találkozásunk előtt!” – írta egyebek mellett a férfi a Facebookon.  

(Címlapfotó forrása: gov.ro)
EZT OLVASTA MÁR?

X