Újrázna Gyergyószentmiklós polgármestere: „Karnyújtásnyira az álom, amiért küszködtünk”


-A A+

Új mandátumért indul a szeptember 27-ei önkormányzati választásokon Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere  – jelentette be az Erdélyi Magyar Szövetség csütörtökön. „Hiszek a városban, hiszek a kapacitásában. Hiszek abban hogy visszaadjuk régi patináját és régióközpont szerepét” – fogalmazott Nagy.

A polgármester úgy vélekedett, nehéz időszakot zár le a város. „Az álom, amiért küszködtünk az elmúlt időszakban, karnyújtásnyira áll tőlünk, ehhez szükséges, hogy kitartóan szolgáljuk tovább a közösséget” – mondta Nagy Zoltán.

A városvezető ismertette, 25 kiemelt beruházás vár Gyergyószentmiklóson kivitelezésre, a már megkötött szerződések értelmében ezeket 2023-ig mind befejezik. A beruházásokról kézikönyvet is kiadnak. Nagy Zoltán arról is beszélt, „őszintén félti” Gyergyószentmiklóst és az elkezdett projekteket attól, hogy a város élére olyan személy kerüljön, aki az elmúlt időszak alapján a „konfiktuskeresésben éli ki magát”.

Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke úgy vélte: Erdély-szerte megteremtették az új magyar egységet, azért dolgoznak, hogy az MPP és az Erdélyi Magyar Néppárt együttműködése gyümölcsöző legyen a Hargita megyeiek számára is. „Közösségi igény volt a szövetség létrehozására, több mint 50 Hargita megyei településen állítottunk tanácsosi listát” – számolt be Mezei.

Mezei János, aki a Hargita megyei tanács elnökjelöltje, sajnálatosnak tartja, hogy a helyi közélet „zűrzavaros időszakon” van túl, továbbá  hogy "az RMDSZ nem tartja fontosnak Gyergyószék képviseletét a megyei tanácsban". „A gyergyószéki elnökjelöltre vonatkozó ígéretet felrúgták, a saját szabályaikat sem tartották be. Hogyan fogják így betartani a kampányban megfogalmazott ígéreteiket?” – kérdezte az EMSZ társelnöke.

Az Erdélyi Magyar Szövetség csütörtökön jelentette be azt is, hogy Egyed József, Gyergyóújfalu polgármestere ugyancsak újabb településvezető tisztségért indul. Sajtótájékoztatókon ismertették továbbá, hogy Etéden Bereczki Ildikó kereskedelmi vezető, míg Újszékelyen Szabó Ottó vállalkozó indul polgármester-jelöltnek.








EZT OLVASTA MÁR?

X